Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Anız yangınında 76 elektrik direği yandı

        (Fotoğraflı)

        Beril Solmuşgül

        MARDİN (İHA) - Tüm uyarılara rağmen anız yakmaya devam edenlerin ateşe verdiği tarlalardan geçen elektrik iletim hatlarını taşıyan 76 ağaç direk yanarak kullanılamaz hale geldi. Elektrik direklerinin yanması nedeniyle Mardin'de 150 yerleşim birimi saatlerce enerjisiz kaldı.

        Yasalarla yasaklanmasına rağmen, duyarsız ve bilinçsiz kişiler anız yakmaya devam ediyor. Yakılan anızlar, tarlalardaki canlıları yok ederek doğal yaşamı olumsuz etkilerken, buradan geçen elektrik nakil hatlarını taşıyan ağaç direkleri de yakıp, küle çeviriyor. Son olarak Mardin'in Kızıltepe ve Derik ilçelerinde yakılan anızla birlikte tarlalardan geçen tam 76 ağaç elektrik direği yandı. Yanan direklerin devrilmesi ve enerji nakil hatlarının bu yüzden kopması yüzünden de 150 yerleşim birimi enerjisiz kaldı. Yapılan tespitlerin ardından Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, anız yangını sırasında yanarak kullanılamaz hale gelen yerlerden geçen hatlardaki enerjiyi kesti. Ardından yanan direkler toplanarak, yerlerine yenileri dikildi. Kopan nakil hatlarının da yenilenmesinin ardından anız yakanlar yüzünden saatlerce karanlıkta kalan 150 yerleşim birimine yeniden enerji verildi.

        Avukatlar suç duyurusunda bulundu

        Olayın jandarmaya bildirilmesinin ardından Dicle Elektrik Dağıtım avukatları, anız yakanlarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundular.

        Dicle Elektrik Dağıtım yetkilileri, yasalara göre suç sayılan anız yakılmasının hem doğal dengeyi bozduğunu, hem de bu tarlalardan geçen enerji nakil hatlarına zarar verdiğini hatırlattılar. Yaşanan olumsuzluklardan bölge halkının etkilendiğine de vurgu yapan yetkililer, bölgede süregelen anız yakma alışkanlığına artık son verilmesini de istedi.

        (BS-MP-Y)

        14.07.2017 13:50:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler