Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhuriyet Başsavcısı Şahin için veda yemeği

        (Fotoğraflı)

        Feyzullah Taş

        HAKKARİ (İHA) - Hakkâri Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Hâkim ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yayınlanan "2017 Yılı Adli ve İdari Yargı İhtiyaç Kararnamesi" ile Nevşehir'e atanan Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve eşi hâkim Nagihan Şahin onuruna veda yemeği verdi.

        Polisevinde verilen yemeğe Vali Cüneyit Orhan Toprak'ın yanı sıra eşi Dr. Funda Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, tayini çıkan Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, eşi hâkim Nagihan Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, vali yardımcıları Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile hâkim ve savcılar katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Toprak, hangi kademede olursa olsun Hakkâri'de görev yapmanın meşakkatli olduğu kadar psikolojik ve moral üstünlüğünün de üst seviyede tutulması gereken özel bir yer olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Dostluğu, arkadaşlığı, candanlığı, samimiyeti, cesareti ve duyarlılığı ile burada görev yapmamızı daha güzel hale getiren, daha renklendiren, bize moral veren başsavcı kardeşimizle karşılaşıp tanışma fırsatı bulduk. Hâkime hanımda aynı özellikleri taşıyor, kendisine de teşekkür ediyorum. Onun için biz bir taraftan üzülüyoruz, hüzünleniyoruz böyle bir değeri kaybetmekten, ayrılmaktan dolayı. Fakat bir taraftan da kendisi Hakkâri şartlarında uzun sayılabilecek 2 yıldır görev yapıyor ve artık onun da biraz daha dinlenmeye, daha rahat şartlarda görev yapmaya ihtiyacı var. İnşallah kendisiyle başka yerlerde karşılaşır ve birlikte görev yapmak nasip olur. Çok büyük temennimdir bu benim. Onun için bugün hüznü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Ben bu vesileyle bütün çalışma arkadaşlarım adına Sayın Başsavcımıza ve hâkime hanıma yeni görev yerlerinde de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

        Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ise, 2 yıllık görev süresinin ardından başka bir ile atandığını ifade ederek, "Ben sizleri ağabeyi gibi gördüm. Sizler büyüklerimizdiniz. Jandarma Komutanımız, Emniyet Müdürümüz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız ile hep abi kardeş gibi ilişkilerimiz oldu. Hâkim ve savcılarımız zaten bizler için çok kıymetli. Hepsi benim kardeşlerim ve hepsini çok seviyoruz. Hakkâri'de gerçekten görev yapmak çok zor. İnşallah bizim hakkımızda hayırlısı olur. Sizlerle birlikte çalışmaktan onur duydum. Bundan sonra da abi, kardeş ve dostluğumuz devam edecek. Hakkınızı helal edin" şeklinde konuştu.

        Daha sonra Vali Toprak, Hakkâri'deki hizmetleri anısına Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin'e pâket takdim ederek yöreye ait el dokuması kilim ve bal hediye etti.

        İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu da çeşitli hediyeler takdim ettikleri başsavcı ve eşi hâkimeye yeni görev yerlerinde başarılar dilediler.

        (FT-MSA-Y)

        14.07.2017 14:15:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hakkari haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hakkari Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler