Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Özaltun'dan 15 Temmuz gazisine ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Ali Rıza Önses

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, 15 Temmuz gazisi Ramazan Gök'ü evinde ziyaret etti.

        Başkan Özaltun, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1'inci yıldönümünde, 15 Temmuz gecesi İstanbul Taksim'de gözü dönmüş asker kılığındaki FETÖ üyesi teröristler tarafından verilen emirler doğrultusunda hareket eden bir grup asker tarafından yaralanarak gazi olan, aşçılık yapan 40 yaşındaki evli ve bir kız çocuğu babası Ramazan Gök'ü Hüyük ilçesine bağlı Burunsuz Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti.

        Başkan Özaltun ziyarette yaptığı konuşmada, "Bizleri evinizde kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Allah'ım sizlerden, şehit ve gazilerimizden razı olsun. Ülke olarak ve biz siyasiler olarak sizlere o kadar çok şey borçluyuz ki, hele bölgemizden bir kişinin gazi ünvanıyla şereflenmesi de bizim için bir onurdur. Siz canınızı önünüze koydunuz 15 Temmuz'da, yapacağımız bir şey olursa her zaman canla başla yanınızdayız" dedi.

        Gazi Ramazan Gök de, 15 Temmuz gecesi Taksim'de yaşadıklarını anlattı. Aşçı Gök, darbe girişimi olduğunu öğrendikten sonra Kasımpaşa'daki evinden çıkarak uzunca bir mesafe yürüdükten sonra Taksim meydanına ulaştığını belirterek, "Burada belli noktaları ele geçirmek için konuşlanan gözü dönmüş asker kılığındaki FETÖ üyesi teröristler tarafından verilen emirle hareket eden bir grup asker tarafından tarandık. O anda sadece ben değil kimse kaçmadı. Düşüyor insanlar, kadındır, kızdır, çocuktur tekrar geliyor. Adam vuruluyor önünde, düşüyor tekrar geliyor. Çanakkale nasıl kazanılmış ben orada gördüm. Kimse korkmadı. Ama şu da var; ensesine makarna kolisini almış evine giden de vardı. Tarandıktan sonra vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Allah'a şükürler olsun ki damarları kesmemiş. O esnada biraz midem bulandı ama kan kaybından olmuş herhalde. Ben fark etmemiştim ayağımı çünkü. Dedim; 'beni götürün, ben vuruldum'. Sonra taksiye bindirerek hastaneye götürdüler" diye konuştu.

        "Dualar ederek gittik, ölümü göze almıştık"

        Tedavisinin ardından taburcu olduğunu ve daha sonrasında memleketi Hüyük ilçesine geldiğini anlatan Gök, şöyle konuştu: "Hastanede herhangi bir organ zararı ve kemik kırığı bulunmadığı için beni 1 gece müşahede altında tutup taburcu ettiler. İstanbul'daki evimde 3 ay yattım. Halen vücudumda 10 kadar şarapnel parçası var. Şu anda ise memleketimdeki evimde yaşıyorum. Buradan 15 Temmuz'un yıldönümünde halkımıza şu mesajı vermek istiyorum. Vatanımızı sevmemiz gerekli. Çünkü çok düşmanımız var. Biz 15 Temmuz gecesi laf olsun diye çıkmadık dışarıya. Bu işgal girişimini durdurmak için çıktık. Dualar ederek gittik, ölümü göze almıştık. Ben ilkokul mezunuyum, noktanın virgülün nereye koyulacağını bilmesek de, vatanımızı korumamız gerektiğini çok iyi biliyorum."

        (ARÖ-İP-Y)

        14.07.2017 14:23:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler