Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silvan'da 'Milli birlik yürüyüşü' yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Yusuf Batı

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle "Milli birlik yürüyüşü" yapıldı.

        Silvan ilçesinde, FETÖ'nün hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle "Milli birlik yürüyüşü" yapıldı. Cuma namazı sonrası Gazi Caddesi'nde başlayan yürüyüş, Kültür Merkezinde sona erdi. Yürüyüşün ardından Kültür Merkezinde de program düzenlendi. Şehitler için saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı, şiir ve duaların okunduğu programda konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Adem Çelik, 15 Temmuz'da tarihin en büyük ihanetlerinden birinin yaşandığını belirtti. Çelik, "Bu darbe girişimi ülkemiz ve İslam coğrafyası üzerinde kirli planları olan küresel güçlerin peydah ettiği Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapıldı. Yıllarca din kisvesi altında devletimizin en önemli kurumlarına sızan bu ihanet çetesi, devletimizin en mahrem bilgilerini taşeronluk yaptıkları küresel güçlere sızdırdılar. Taşeronluklarını yaptıkları küresel güçler aldıkları emir doğrultusunda aklını, ruhunu ve vicdanını satan bu ihanet şebekesi devletimize ve hükümetimize başkaldırarak 15 Temmuz gecesi darbe girişimde bulundular. Ülkemizin dört bir yanında Türk, Kürt, Laz, Çerkez ve Araplar her zaman olduğu gibi tek vücut olarak caddelere ve sokaklara indi. Bu tür ihanet kalkışmalarına son vermek için şimdi tıpkı 15 Temmuzda olduğu gibi aynı ruh ve imanla bir kez daha zafere el koyma vaktidir, alanlara ve meydanlara toplanarak biz buradayız sizi bekliyoruz deme vaktidir bu günden itibaren meydanlarda olma vaktidir" dedi.

        (YB-MP-Y)

        14.07.2017 17:07:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler