Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan: "Türk milleti farklılıklarıyla birlikte yaşamayı seçti"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz şehitlerini anmak için düzenlenen programa katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Bir testten geçtik ve Türk milleti burada bütün farklılıklarıyla birlikte yaşamayı istediğini herkese gösterdi" dedi.

        Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 15 Temmuz şehitlerini anmak için özel program düzenledi. Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'nın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. Öğrencilerin 15 Temmuz'la ilgili şiirler seslendirerek tiyatro oyunları sahnelediği program, şehitlerimiz için yapılan dua ile son buldu.

        "Cumhurbaşkanımız güçlü devletin sembolü olmuştur"

        Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Millet eğer bedense ruhu da devletidir. Recep Tayip Erdoğan toplumun yüzde 52'sinin oyunu almış ama toplumun yüzde 100'ünün itimadını kazanmış, birliğin ve güçlü devletin sembolü olmuştur. Dünyanın köprüsü denilecek bir ülkeden bahsedecekseniz orası Anadolu coğrafyasıdır. Doğudan gelenlerin batıya, batıdan gelenlerin doğuya rahatlıkla gidebileceği yerdir. Dünyanın bütün milletlerinin sahip olmak istedikleri kentte İstanbul'dur. Bugün de enerji koridorları, hava transferleri, dünyanın doğusu ve batısını bir arada tutacak köprü ülke Türkiye'dir" diye konuştu.

        "Bir testten geçtik"

        Başkan Demircan, "Sembolik atışları yaparak TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı külliyesini bombaladılar. Birliğimizin en önemli teminatı olan seçilmiş Cumhurbaşkanını öldürmeyi hedefleyerek, topluma bunu canlı yayında 'bak güvendiğiniz dağlara karlar yağdı' demeye çalıştılar. Çünkü neden devlet dediğimiz soyut kavramın kendini hissettirdiği en önemli alan güvenlik ve adalettir. Onu hedef almak 'seni tanımıyorum' demektir. Mahkemeyi, polisi tanımıyorum derken seni tanımıyorum demektir. Birlikte yaşamaya inanmıyorum demektir. Bir testten geçtik ve Türk milleti burada bütün farklılıklarıyla birlikte yaşamayı istediğini herkese gösterdi" ifadelerini kullandı.

        (HB-SÜ-Y)

        14.07.2017 17:44:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler