Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehit Aileleri ve Gazilerle bir araya gelen Vali Köşger, herkesi duygulandırdı

        - "Bizim bizden başka dostumuz yok, sımsıkı birbirimize kenetlenmeliyiz"

        (Fotoğraflı)

        İbrahim Kılınç

        AYDIN (İHA) - Aydın'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilere verilen yemekte duygusal anlar yaşandı. Aydın'ın yeni Valisi Yavuz Selim Köşger yemekte yaptığı konuşmada ilginç mesajlar verirken Vali'nin duygu yüklü konuşması salondaki herkesi duygulandırdı.

        Aydın Efeler ilçe merkezindeki özel bir tesiste gerçekleştirilen yemeğe şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra protokol üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği yemekte şehitlerin ruhuna ve ülkenin bekası için dualar edildi.

        Yemeğin sonunda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye Cumhuriyeti üzerinde oynan oyunlardan söz edip son yüz yılın en hain olayının aziz milletin kahraman evlatları sayesinde geri püskürtüldüğünü belirterek Şehitlere rahmet gazilere de şükran duygularını dile getirdi. Konuşmasında birlik ve beraberlikten söz eden Vali Köşger, "İddia ediyorum 15 Temmuz tarihte hiçbir devletin, milletin başına gelmemiş bir hainliktir. Bugün burada bu ülkenin son 100 yıl içerisinde yaşadığı en hain en sinsi olayının yıl dönümü dolayısıyla toplanmış bulunuyoruz. Tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun. Şehit ve gazilerimizi yetiştiren ailelere de şükranlarımı sunuyorum. Bu vatan, bu Millet size hep minnettar kalacak. Şehitlerimiz inşallah şefaatçimiz olur" dedi.

        "Bizim bizden başka dostumuz yok, birbirimize sımsıkı kenetlenmeliyiz"

        Vali Köşger zaman zaman duygusal anların yaşandığı konuşmasında "Bu topraklar üzerinde hesabı olanlar hiç bitmedi. Bizim de Türkiye olarak ateşle imtihanımız hiç bitmedi. Bu ülkeyi dışarıdan parçalayamayan hainler içimizden bizi parçalamaya kalkıştı. Ama bu milletin evlatları aslanlar gibi vatanını savunup Bayrak'ına sahip çıktı. Milletimiz 15 Temmuz'da tarihte hiçbir devletin, milletin başına gelmemiş bu hainliği canı pahasına sadece vücudu ile karşı koymuş 15 Temmuz'daki kahramanlığını tarihin sayfalarını altın harflerle yazdırmıştır. Dünya bunu görmezden geliyor, çünkü işlerine gelmiyor. O halde şunu iyi bilmeliyiz. Bizim bizden başka dostumuz yoktur. Bu nedenle birbirimize her zamankinden daha fazla sımsıkı sarılmalıyız" ifadelerini kullandı.

        Aile ve Sosyal Politikalar İç Denetim Başkanı Yaşar Gökten ise konuşmasında tarihte benzer görülmemiş 15 Temmuz hain darbe girişimi ve saldırısını milletin diriliş destanına dönüştürdüğünü belirterek "Bu gün bu nedenle "Demokrasi ve Milli Birlik" günü ilan edilmiştir. 250 şehdiimiz ve 2 bin 193 gazimiz bu güçlü iradenin en güzel göstergesidir. Tarihin akışını şehit ve gazilerimiz başta olmak üzere aziz milletimiz değiştirmiştir" diyerek 15 Temmuz'un yeni bir diriliş günü olduğunu söyledi.

        Yemeğe şehit aileleri ve gazilerin yanı sıra Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve eşi, Garnizon Komutanı Halil Şen, ADÜ Rektörü Cavit Bircan ve eşi, Aile ve Sosyal Politikalar İç Denetim Başkanı Yaşar Gökten, Ale ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik,İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve çok sayıda davetli katıldı.

        (İK)

        14.07.2017 22:33:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler