Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Keçiören Kerkük şehitlerini andı

        ANKARA (İHA) - Keçiören Belediyesi, Irak'ta 14 Temmuz 1959'da gerçekleştirilen katliamda verilen 30'dan fazla şehit için anma programı düzenledi.Kerkük Parkı'nda bulunan Irak Türkmenleri Şehitleri Anıtı önünde yapılan anma törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Ankara Şubesi Başkanı Abbas Türkmen, STK temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Anma törenini önünde düzenledikleri anıtın 1959 yılındaki katliamın anısına yapıldığını hatırlatan Mustafa Ak, "O katliamda hayatını kaybeden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu katliam, Irak'taki Türk varlığını yok etmek ve onları asimile etmek adına yapılmış olan büyük planın bir parçasıydı ve bu plan hala devam ediyor. Hala Türkleri oradan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Oradaki Türkmenler bunun bilincindeler ve oradaki varlıkları ile alakalı büyük bir mücadele veriyorlar, bu mücadelelerini de kutluyorum" dedi.

        Kerkük'teki kardeşlerimiz de dua ettiler

        Şehitler Anıtı'nı katliamın unutulmaması için inşa ettiklerini belirten Başkan Ak, "Çünkü bu katliamlar unutuluyor, kısa zaman içerisinde hiçbir şey olamamış gibi davranılıyor. 15 Temmuz'da Türkiye'nin başından geçmiş olan büyük bir darbe girişimi, büyük bir plan vardı. Bu planı milletimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde püskürttü. O gece biz yalnız değildik. Gönül coğrafyamızın içerisinde yer alan bütün kardeş ülkelerimiz bizler için, ülkemiz için dua ettiler. Kerkük'teki, Musul'daki, Telafer'deki kardeşlerimiz hepsi bizim için dua ettiler" diye konuştu. Başkan Ak, 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin dimdik ayakta kalmak için 249 şehit verdiğini vurgulayarak, "Keçiören 27 şehidi ile en fazla şehit veren ilçedir. O gün bu büyük kahramanlığı gösteren şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu toprakların her bir karışında şehit kanı vardır. Toprağı vatan yapan da şehit kanıdır. Bu vatan hiçbir zaman şehitlerimizin kanlarının boşa akmadığını gösterip, dimdik ayakta kalacaktır. Bu nedenle bugünkü bu anma programında, Kerkük'teki, Irak'taki bütün Türkmen kardeşlerimize ve gönül coğrafyamızın içerisinde yer alan bütün kardeş ülkelerimizdeki şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum ve hepsini saygıyla hürmetle anıyorum" mesajını verdi.

        Türk milletinin başı sağ olsun

        Abbas Türkmen ise, anma programını gerçekleştiren Mustafa Ak'a gösterdiği duyarlılıktan ötürü teşekkür ederek, "1959 yılında gerçekleştirilen katliamla birlikte bugün DEAŞ tarafından katledilen şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. 15 Temmuz şehitlerimizi de unutmadık. Onları da saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Onlar da bu vatan için kendilerini feda ettiler. Kendilerini tankların altına attılar. Kerkük'te de o gece aynı infial yaşandı. Orada da hepimiz Türkiye'ye destek vermeye çalıştık. Bütün Türk Milletinin başı sağ olsun ve Allah sabırlar versin" dedi.

        Konuşmaların ardından protokol heyeti anıta çelenk koydu ve tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavet edilip dualar okundu.

        (BC-BT-Y)

        15.07.2017 10:39:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler