Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayvan gübresi ile yetiştirilen salatalıkların büyüklüğü şaşırtıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde Mustafa Erdoğan isimli üreticinin hayvan gübresi ile yetiştirdiği salatalıkların büyüklüğü görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

        Mustafa Erdoğan isimli üreticinin Arpalık mevkiindeki serasında hayvan gübresi kullanarak yetiştirdiği 30-35 santimetre uzunluğunda ve yarım kiloya kadar varan salatalıklar ilgi çekiyor.

        Mustafa Erdoğan, serasında bugüne kadar bu büyüklükte salatalık yetişmediğini söyledi.

        Erdoğan, "Daha önceki yıllarda yetiştirdiğim salatalık tohumlarından ekimini yaptığım salatalıkların yetişme sürecinde hiçbir kimyasal gübre kullanmadım, sadece hayvan gübresi kullandım. Zamanında da çapasını ve suyunu vererek 30-35 santimetre uzunluğunda ve yarım kiloya varan salatalıklar yetiştirdim. Yetiştirdiğim salatalıkların büyüklüğünü gören komşularım şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar" dedi.(MA-EFE)

        15.07.2017 11:31:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler