Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eser: "Bu milletin dinine, ülkesine, bayrağına, ezanına sevdalı yiğitleri bitmeyecektir"

        (Fotoğraflı)

        KIRKLARELİ (İHA) - Kırklareli İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü Ziya Eser, "15 Temmuz 2016 yılında bertaraf ettiğimiz tehlikenin büyüklüğünü görüyor, ama batılı devletlerde kötülüğün bitmeyeceğini de biliyoruz. Onların kötülükleri nasıl bitmiyorsa, bu milletin de dinine, ülkesine, bayrağına, ezanına sevdalı yiğitleri bitmeyecektir" dedi.

        Ziya Eser, Kırklareli İmama Hatip Okulları Platformu adına 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıldönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada, "Bir yıl önce, 15 Temmuz 2016'da, ülkemiz işgalin ve parçalanmanın eşiğinden döndü. 15 Temmuz'da kanlı bir darbeyle başlayan işgal girişimi, en az bin yıldır varlığımızı, sömürü ve talana dayanan emperyalist planları önünde engel gören şeytani güçlerin, bizi tarihten ve coğrafyamızdan silmek için giriştikleri bir saldırıdır. Bu saldırının Malazgirt'ten Çanakkale'ye kadar tüm karşılaşmalarda gördüğümüzden farklı en yakıcı tarafı, içerideki işbirlikçi hainlerin, emperyalistlerin kirli, zalim amaçlarına 'hizmet' etmeleriyle yapılmış olmasıdır. 15 Temmuz Darbe girişimi ile alışılmış bir darbe girişiminden öte, doğrudan ve kanlı bir işgal girişimi olması sebebiyle sadece bizim değil, bulunduğumuz coğrafyanın her bakımdan kaosa sürüklenmesi amaçlanmıştır. Toplum ve devlet içinde yuvalanmış, sinsi çalışmalarla örgütlenmiş ve sonunda kıtalar, okyanuslar ötesinde karargah kurmuş karanlık efendilerinin emriyle milli varlığımızı hedef alarak organize, ölümcül saldırılarını başlatmışlardır. Hayati önemdeki milli hedefler, uçak ve helikopterlerden atılan bomba ve füzelerle vurulmuş, tanklar halkın üzerine sürülmüş, insanımız ağır makineli tüfeklerle taranmıştır. 249 vatan evladı şehit verilmiş, 2 bini aşkın vatandaşımız yaralanmıştır. İnsanımız, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine ölümüne direnirken, dış mihrakların ve birçok batılı ülkenin halktan ve demokrasiden yana tavır almadıkları gibi, darbecileri destekleyen, onları koruyan tutumu yaşanan facianın derin bağlantılarını göstermesi bakımından ibret verici olmuştur.15 Temmuz darbe girişimi batı dünyasının ikiyüzlülüğünü, milletimize ve İslam dünyasına karşı çifte standardını bir turnusol kağıdı misali yeniden ortaya çıkarmıştır. Yıllardır bizlere hak, hukuk, insan hakları dersleri vermeye kalkanların 15 Temmuz hain darbe girişiminin açıkça yanında durdukları, kimilerinin darbeyi kınamaktan bile aciz kaldıkları görülmüştür. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe ve işgal girişiminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen süreç olarak sıcak etkisi hâlâ devam eden 15 Temmuz direnişini azalmayan heyecan, çoğalan kararlılık, sarsılmayan inançla bugün ve yine yaşıyormuşuz gibi anmaya, o diriliş ruhunu yaşamaya ve yaşatmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

        "15 Temmuz zaferi, hep var olacağımızın yeniden tarihi tescilidir"

        Eser açıklamasında, "15 Temmuz zaferi, benliğimiz, kimliğimiz ve inancımızla var olduğumuzun ve hep var olacağımızın yeniden tarihi tescilidir. O gece millet kendisine karanlığı bir kader olarak dayatmak isteyenlere demokrasi, özgürlük, bunlardan da önce insan onuru adına şanlı bir direniş göstererek; şehitleriyle adanmış, gazileriyle inanmış, kahramanlarıyla meydan okuyan görkemli bir cevap vermiş, darbeyi darbecilerin başına geçirmiştir. Millet olarak, geçen yıl ateşten, kandan ve candan geçerek ihaneti teslim aldıktan sonra başlattığımız demokrasi ve vatan nöbetini, aynı duygularla bu yıl da 15 ve 16 Temmuz 2017 tarihlerinde Kırklareli ilimizde sürdüreceğiz, şehitlerimizin uhrevi hayatlarına dualar göndereceğiz. Böylece sadece tarihe not düşmeyecek, ayrıca bilincimizi canlı değerlere dönüştürerek hep muhafaza edeceğiz, gelecek nesillere bir ibret destanı olarak taşıyacağız. Diri bilincimizin kararlılığını var olduğumuz sürece gösterecek, 15 Temmuz'da canlanan Çanakkale ruhunu unutmayacak, unutturmayacağız ve nesillere asıl mirasımız olarak bırakacağız. Millete ve devlete ihanet eden odakların kökü kazınıncaya kadar duyarlılığımızda bir azalma olmayacak. İhanet karşısında bir santim bile geri çekilmeyeceğiz" ifadelerini kulandı.

        "Bertaraf ettiğimiz tehlikenin büyüklüğünü görüyor, ama batılı devletlerde kötülüğün bitmeyeceğini de biliyoruz"

        Kırklareli İmam Hatip Platformu olarak bu ülkeye ve bu ülkenin aziz evlatlarına hizmeti şiar edinen kuruluşlar olarak milletimiz gibi morallerinin çok yüksek olduğunu vurgulayan Eser, "Bertaraf ettiğimiz tehlikenin büyüklüğünü görüyor, ama batılı devletlerde kötülüğün bitmeyeceğini de biliyoruz. Onların kötülükleri nasıl bitmiyorsa, bu milletin de dinine, ülkesine, bayrağına, ezanına sevdalı yiğitleri bitmeyecektir. Son dönemde yakalamaya başladığımız devlet millet kaynaşmasıyla kendi ülkemiz sınırlarında ekonomik büyüme ve sosyal bütünleşmeyi sağlarken, gönül coğrafyamızda yer alan mazlumlara el uzatıp koruyan bir ülke olma olmamız gerektiğini görüyoruz. Devlet ve toplum olarak bu konuda da lider olma vasfımızı pekiştirip sürdürmeliyiz. Kırklareli İmam Hatip Platformu olarak,15 Temmuz'da çelik paletler altında şehit olan, uçak ve helikopterlerden atılan bombalara göğsünü siper eden, darbeci hainlerin karşısına arslanlar gibi dikilen şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Rabbimizden onları merhametiyle kuşatmasını niyaz ediyoruz. Gazilerimize sağlık ve sıhhat içerisinde bir ömür, tedavileri devam edenlere acil şifalar diliyoruz. Milletimizi tüm hain girişimlere karşı birlik ve beraberliğini sürdürmeye ve aynı zamanda teyakkuz halinde bulunmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle, hainlerin hak ettikleri akıbete bir an önce uğramalarını, adalet karşısında hak ettikleri cezayı almalarını bekliyor, milletin vicdanında tarih boyunca kanlı ve kirli bir kukla olarak anılacaklarını biliyor; o geceyi aydınlatan zafer güneşini bu millete armağan eden şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize hürmetlerimizi arz ediyoruz. Bu milletin o gece başlattığı fiili direnişin, bugünlerde farklı şekillerde sürdürülen kirli emelleri de bozacağını, tarihin bizi davet ettiği geleceğe milletçe ve kardeşçe yürüyeceğimizin bilinmesini istiyoruz" dedi.

        (MA-MEF-Y)

        15.07.2017 11:43:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırklareli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırklareli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler