Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Adilcevaz'da kapalı sistem sulama projesinde ilk adım

        (Fotoğraflı)

        Özcan Beşkardeş

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde başlayan kapalı sistem sulama suyu çalışmaları proje ile su kayıplarının sıfırlanacağı yüzde 40 su tasarrufunun sağlanacağı belirtildi.

        Adilcevaz Belediyesi, ilçedeki sulama suyu sıkıntısının çözülmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçenin birçok yerinde sulama kanalı çalışmalarını bitirip vatandaşların hizmetine sunduklarını belirten Belediye Başkanı Necati Gürsoy, su kayıplarının önüne geçmek için kapalı sistem sulama suyu projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Gürsoy, ilçenin sulama suyu sıkıntısını gidereceklerini ifade ederek, "İlçemizin birçok yerinde sulama suyu kanallarını bitirip halkımızın hizmetine sunduk. Aynı zamanda baraj mevkiinde mevcut durumda bulunan ve tahrip olmuş sulama kanalını yeniden elden geçirip daha geniş ve yükseklikte yeniden inşa ederek halkımızın hizmetine sunmaya başladık. Devam eden kanal çalışmalarını ise en kısa sürede tamamlayıp hizmete sunacağız. İlçemizin sulama suyu sorununu çözmek için ilçemizin bazı yerlerinde kapalı sistem sulama suyu projemizi de hayata geçirdik. Bu proje sayesinde hem su tasarrufundan faydalanacağız, hem de kanallar kapalı sistem olduğu için kanallara pislik dolmadan sulama suyu vatandaşlarımızın bahçelerine daha rahat bir şekilde ulaşmış olacak. Halkımıza vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. İnşallah tüm projelerimizi hayata geçirip, yaşanabilir güzel bir memleket için ekibimizle birlikte çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz" dedi.

        (ÖB-ŞAK-Y)

        15.07.2017 12:17:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler