Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Yavuz: "Türkiye kuşatma altında"

        - Ordu Valisi Seddar Yavuz:

        - "Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık 4-5 yıldır küresel bir kuşatma altındadır"

        - "Başta PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti terbiye edilmek istenmektedir"

        - "Türkiye artık ev ödevi verilecek bir ülke değildir. Bize verilecek ev ödevlerini yerine getirecek bir Türkiye yoktur"

        (Fotoğraflı)

        Metin Akyürek

        ORDU (İHA) - Ordu'da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek programı düzenlendi.

        Ordu Valisi Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz ile Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve eşi Yeter Yılmaz yemek öncesi masaları tek tek dolaşarak, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet ettiler. sıkıntı ve taleplerini dinlediler.

        Yemeğe katılan diğer protokol üyelerinin her biri de şehit ve gazilerin masasına oturarak, onlarla sohbet etti.

        Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, bir konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz, 15 Temmuz darbe kalkışmasını hatırlatarak Türk milletinin tarihinde hiç böylesine alçak bir girişim yaşanmadığını söyledi. Böyle bir hain kalkışmaya karşı Türk milletinin gösterdiği refleksin adeta bir destan olduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Milletleri büyük yapan kriz zamanlarında, işgal zamanlarında gösterdiği reflekslerdir" dedi.

        "Türkiye küresel bir kuşatma altındadır"

        Vali Yavuz, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti yaklaşık 4-5 yıldır küresel bir kuşatma altındadır. Başta PKK, FETÖ, DAEŞ gibi terör örgütleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti terbiye edilmek istenmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son 15 yılda sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bugün, Türkiye en yüksek teknolojiyi kullanan, üreten bir ülke haline gelmiştir. Türkiye artık ev ödevi verilecek bir ülke değildir. Bize verilecek ev ödevlerini yerine getirecek bir Türkiye yoktur. Türkiye, artık kendi politikalarını belirleyen, gönül coğrafyasıyla bütünleşen ve mazlumlara sahip çıkan bir devlettir. Biz bin yıldır dünyada hakkı, hukuku ve adaleti haykırdık. Biz sadece Müslümanlar için değil, gayrimüslümler için de hakkı, hukuku haykırdık. Nazım Hikmet'in dedeleri Polonya'dan kaçıp ülkemize sığındığında, Osmanlı savaşı göze alabilmiştir. Bu büyük Millet, Nazım Hikmet'in dedelerini Müslüman yapmış, paşa sıfatıyla Balkanlar'da savaşırken şehit düşürebilmiştir. Yine İspanya'dan ve Almanya'dan kaçan Yahudilere bu ülke topraklarını açabilmiştir. İşte bu büyüklük sadece bizim gibi düşünenlere, bizim gibi inananlara değil, mazlumun sesi olmaya, hakkı, hukuku haykırmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz'un temeldeki en büyük sebebi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kıyama kalkması ve yeni baştan medeniyet değerleri inşa etmesi ve dünya beşten büyüktür demesidir. O yüzden küresel güçlerin şebekesi olan bu hain Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı etkin bir mücadele yürüteceğiz."

        Özel bir restoranda düzenlenen yemeğe ayrıca, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Ekrem Ballı, Ekrem Yaman, Bayram Gale, Fatih Görmüş, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdür Vekili Özler Özer, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

        (MAK-SLH-Y)

        15.07.2017 13:15:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler