Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Su, şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluştu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Eşi Zeliha Su, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi.

        Mersin Valiliği'nin ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna bir otelde düzenlenen akşam yemeğine, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız ve eşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokolü, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı. Vali Su, program öncesinde otelin fuayesinde sergilenen 30 fotoğraftan oluşan '15 Temmuz' konulu sergiyi gezerek, o geceyi anlatan fotoğrafları inceledi.

        Yemeğin ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu yemek duası ile devam eden programda bir konuşma yapan Vali Su, "15 Temmuz'da milletimiz birliğimize, beraberliğimize ve demokrasimize kastetmek isteyen FETÖ terör örgütüne gereken dersi vererek, muhteşem bir kahramanlık ve demokrasi destanı yazmıştır. O hain girişimle ülkemizin gelişmesini, kalkınmasını ve dünyada söz sahibi bir ülke olmasını istemeyen bazı güçler, DAEŞ, PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerini kullanarak, ülkemizi parçalamaya yeltenmişlerdir. Aziz milletimiz, demokrasiye olan inancı, birliğini ve beraberliğini korumaya yönelik kararlılığı ve göğsündeki imanıyla bunların hiçbirine fırsat vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir" dedi.

        15 Temmuz'da ülkeyi işgal etmek isteyen FETÖ terör örgütüne karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen milletin, Erdoğan liderliğinde tarihe altın harflerle yazılacak bir demokrasi zaferi kazandığını vurgulayan Su, "Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum" diye konuştu.

        (KYM-Y)

        15.07.2017 14:03:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler