Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elazığ'da tüm camilerde sala okundu

        (Fotoğraflı)

        Yunus Özhanlı - Ahmet Mücahid Kantarcıoğlu

        ELAZIĞ (İHA) - 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde saat 00.13'ü gösterdiğinde Elazığ'da tüm camilerde salalar okundu.

        15 Temmuz darbe gecesi ezan ve sala okuduğunu belirten Kubbeli Cami İmamı Fevzi Aslan, "15 Temmuz bana göre darbe ve işgal hareketidir. Darbe hareketini yapan FETÖ ise ülkeyi işgal ederek siyonizme, Amerika'ya, Avrupa'ya ve İsrail'e teslim etme hareketidir. Allah'a hamd olsun ki bu milletin mayasında iman, şehadet var bu iman ve şehadet ruhuyla bu millet ayağa kalkmıştır. Bunlara gereken dersi vermiştir. Biz öyle bir milletiz ki tanka kafa atan, uçağa levye atan, çiftçisi ekinini yakıp duman çıkarıp uçağın bomba atmasını engellemeye çalışan bir milletiz" dedi.

        29 yıldır camiler sürekli ezan ve sala okuduğunu aktaran Aslan, "15 Temmuz'da okuduğum o ezan ve sala bambaşkaydı. O ezan ile bütün küfre karşı bütün dünyaya ve düşmanlarımıza karşı, 'Biz sadece Allah'a kulluk ederiz Allah'tan başka büyük yoktur' dedik. Ezanla biz hürriyetimizi, Allah'a, peygambere inancımızı tüm dünyaya haykırdık. Ezan aynı zamanda büyük bir eylemdir. Bu eylemle bağımsızlık sembolü ezanla onları susturduk" ifadelerini kullandı.

        (YÖ-HİV-Y)

        16.07.2017 02:11:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler