Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla'da binlerce kişi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde nöbet tuttu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Tuzla'da binlerce kişi, sela okunarak başlanan demokrasi nöbetine sabah ezanına kadar devam etti.

        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde Tuzlalılar, sahil meydanında bir araya geldi. Alanı dolduran binlerce kişi, hain darbe girişimine karşı gösterilen mücadelenin 1. yıldönümünde aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi anmak için buluştu. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci ile vatandaşlar, birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Anma etkinliği, darbe girişiminin yaşandığı gün ilk selanın okunduğu 00.13'te alanda sela okunması ile başladı. Sela, darbe girişimi gecesinde olduğu gibi 10 dakikada bir 3 kez okundu. Demokrasi nöbetinde aziz şehitlerimizin ruhuna dualar edildi. Demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara, çay, su, çorba, tavuklu pilav-ayran, helva ikram edildi.

        "15 Temmuz'da en büyük, en aşağılık ihanet yaşandı"

        Mehteran takımı ve Ufuk Akın konserinin ardından gazeteci yazar Turgay Güler, Tuzlalılara hitap etti. Güler, "Bana bir başka millet daha gösteremezsiniz ki şehit olurken kendi selasını dinlesin biz öyle bir milletiz. Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda on milyonlar bugün zaferin coşkusunu yaşıyor. 15 Temmuz günü bir büyük ihanete karşı çok daha büyük bir mücadele veren millet bu şanlı millet, 1 yıl sonra bugün meydanlarda o zaferinin haklı sevincini yaşıyor. 15 Temmuz için kayıtlarda darbe girişimi dedik ama 15 Temmuz bu toprakların bugüne kadar gördüğü en büyük, en aşağılık ihanetin adıdır ama bu millet esir alınacak bir millet değildir. Bugün matem günümüz değil, bugün o zaferin coşkusunu yaşadığımız gündür. Bugün biz o coşku ile meydanlardayız. Pensilvanya'daki o şeytan da tıpkı besmeleyi duyduğu zaman kaçacak delik arayan şeytan gibi orada oturduğu yerde kuduruyor. Onun enikleri de ülkenin çeşitli yerlerinde sizleri izlerken hop oturup, hop kalkıyor" dedi.

        "Halk darbecilere kendi anlayışıyla darbe yaptı"

        İlahiyatçı yazar Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da yaptığı konuşmada milletimizin darbeci zihniyete karşı verdiği mücadelenin önemine vurgu yaptı. Hatipoğlu, "Milletimiz, 15 Temmuz'da 'Benim siyasi tercihime müdahale etme. Bu halkın düşmanına dönmesi gereken namluyu sakın halka çevirme, milletin ve ülkenin düşmanına dönmesi gereken o namluları eğer bana çevirirsen ben bunu kabul etmem' dedi. 15 Temmuz darbe girişiminde yaşanılanlar insanlık tarihinde çok görülmemiş bir olaydır. Ülkeyi idare edenleri darbe ile derdest edip aşağı düşürmek isteyenleri halk kendi darbesiyle, kendi anlayışıyla derdest etti ve Elhamdülillah bu noktaya gelindi. Milleti idare edenler kim olursa olsun, görüş ve düşüncelerine katılmıyor olsanız bile onları korumak halkın namusunun bir gereğidir. Cenab-ı Allah bu millet üzerinde operasyon düzenlemek isteyenlere, tuzak kurmak isteyenlere fırsat vermesin. Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzaklarını kendi başlarının üzerine getirsin" şeklinde konuştu.

        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında TBMM'de gerçekleştirilen program, Tuzla sahil meydanındaki ekrandan canlı yayınlandı. Demokrasi nöbeti, Dursun Ali Erzincanlı'nın demokrasi şehitleri Ömer Halisdemir ve Tolga Ecebalın'ın anısına yazdığı şiirleri okumasıyla sona erdi.

        (ÖY-SÜ-Y)

        16.07.2017 11:55:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler