Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Su, demokrasi nöbetinin ikinci gününde de vatandaşlarla birlikte oldu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Valisi Ali İhsan Su, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin ikinci gününde de meydanlarda vatandaşlarla birlikte oldu.

        Eşi Zeliha Su ile birlikte ellerinde Türk bayrağıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşların milli irade coşkusuna ortak olan Vali Su'ya, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de eşlik etti.

        Nöbet boyunca meydanı dolduran vatandaşlarla yakından ilgilenen Vali Ali İhsan Su, burada yaptığı açıklamada, devletin ve milletin 15 Temmuz'da siyasi tarihinin en ağır ve hain saldırısını yaşadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, Çanakkale ruhu ve çelikleşmiş imanı ile tüm farklılıklarını bir kenara bırakıp meydanlara çıkan milletin, hain girişimi bozguna uğratarak Çanakkale Zaferi ve Kurtuluş Savaşından sonra muhteşem bir destan daha yazdığını kaydetti.

        15 Temmuz gecesinde tüm dünyanın vatanı, bayrağı, ezanı ve kutsal değerleri için gözünü kırpmadan göğsünü siper eden bir millete şahit olduğunu aktaran Su, yüce Tür milletinin bu uğurda 249 şehit verdiğini ve 2 binden fazla vatandaşın da gazi olduğunu hatırlattı.

        Türk milletinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerini ve gazilerini unutmayacağını ve unutturmayacağını vurgulayan Vali Su, bu toprakların onların sayesinde vatan olabildiğini ifade ederek, tüm şehitlere rahmet dilerken, gazilere de sağlıklı bir ömür temennisinde bulundu.

        Vali Su, geçen yıl tutulan demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi, bu yıl da 2 gün boyunca meydanları doldurarak demokrasisine, milli İradesine, birlik, beraberlik ve kardeşliğine sahip çıktığını bir kez daha gösteren tüm vatandaşlara teşekkür etti.

        (HSK-Y)

        17.07.2017 12:34:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler