Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balatlı'da çeşmelerden şifa akıyor

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bigadiç ilçesine bağlı kırsal Balatlı mahallesinde su bolluğu yaşanırken, suyun şifalı olduğu açıklandı.İlçeye 3 kilometre uzaklıktaki 600 nüfuslu Balatlı da her evde bol su akarken, sokaklardaki 6 çeşmenin musluğundan da gece gündüz şifalı kaynak suyu akıyor.

        Bigadiç'in Balatlı mahallesi, bol suyu ve verimli ovası ile adını duyurdu. Yıllardan beri yörenin en kaliteli sebzesini üreten Balatlı da, 6 çeşmeden akan kaynak suyunun mineral bakımından çok zengin olduğu açıklandı. Mahalle halkının çalışkan olduğunu anlatan Emekli Öğretmen Muzaffer Kayan, mahalle hayvancılığın da çok geliştiğini söyledi. Çeşmelerden akan suyun çok kaliteli olduğunu anlatan Kayan, "Benim yaşım 66. Mahallede hiç su sıkıntısı yaşanmadı. Her zaman suyumuz bol olmuştur. Mahalleye 1 kilometre uzaklıktaki Bozuk Bahçe Mevkindeki kaynaktan gelen su mahalledeki 6 çeşmeden gece günüz akmaktadır. Bu su, bol olduğu kadar içimi çok iyi olan bir sudur. Yapılan tahlillerde mineraller bakımından zengin oluğu ortaya çıkmıştır. Allaha şükür suyumuz bol ve toprağımız da verimlidir" dedi.

        (FT-EME)

        17.07.2017 14:31:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler