Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kozuva: "Kahramanlık destanını unutmadık, unutturmayacağız"

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yapılan etkinliklere katıldı. Kozuva, TOBB ve Çerkezköy TSO olarak darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren meydanlara inerek hain kalkışmaya karşı çıktıklarını kaydetti.

        15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Çerkezköy Ticaret Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde can veren aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet dileyen ve kahraman gazilerimizi minnetle yad etti. Çerkezköy TSO Başkanı Kozuva "15 Temmuz kalkışması yakın tarihimizin en alçak, en çirkin, en hain darbe girişimidir. Ama bu alçaklığa karşı, darbecilerin tankına, uçağına, helikopterine göğsünü siper eden halkımızın kazandığı demokrasi zaferi de tüm dünyayı hayran bırakan, bir kahramanlık destanıdır." dedi.

        "Demokrasi bayrağını dalganlandırmıştır"

        15 Temmuz'un bir milletin devletine, demokrasisine, seçilmiş hükümetine ve Cumhurbaşkanına sahip çıktığı, onun yanında yer aldığı tarihi bir gün olduğunu ifade eden Kozuva, "Biz de bu tarihi günde bağlı bulunduğumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi saygıdeğer başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun büyük bir kararlılıkla açıkladığı gibi Çerkezköy TSO olarak aynı şekilde daha ilk andan itibaren darbeyi kabul etmediğimizi, demokrasiden ve seçilmiş hükümetimizden yana olduğumuzu büyük kararlılıkla ilan ettik. Bu kahraman millet darbecileri derdest edip demokrasi bayrağını dalgalandırmıştır. Günlerce al bayrağın gölgesinde nöbet tutmuştur. Bu sene de yine sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 15 Temmuz gün ve gecesi yad edilmektedir. Bu gece 81 ilde, bir günlük demokrasi nöbeti tutulmakta, mevlitler okunmakta, okunan hatimlerin duası yapılmaktadır. Milletimiz aynı ruh ve heyecan içerisinde Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafında kenetlendiğini tüm dünyaya göstermektedir" diye konuştu.

        "Destanı unutmadık, unutturmayacağız"

        Çerkezköy TSO olarak iş dünyasını temsilen demokrasi zaferinin birinci yıldönümünde meydanda olduklarını vurgulayan Kozuva, "Biz de Çerkezköy, Saray ve Kapaklı'da faaliyet gösteren üyelerimiz adına, Çerkezköy TSO olarak iş dünyamızı temsilen demokrasi zaferinin birinci yıldönümünde azizi halkımızla, kahraman asker ve polisimizle, siyasilerimizle, kurum ve kuruluş temsilcilerimizle, basınımızın değerli temsilcileriyle bir aradayız. Bu meydandan siz değerli yöneticilerimiz ve aziz halkımızın huzurunda şahsım ve yönetim kurulumuz adına açıkça ve kararlılıkla tekrar ilan ediyoruz. Bu alçak darbe girişimini ve bu alçaklara karşı milletimizin gösterdiği kahramanlık destanını unutmadık, unutturmayacağız" ifadelerini kulandı.

        "Öğe'ye özel teşekkür"

        Bu alçak girişimin ülkemize yaptığı ekonomik tahribatın yaralarını sarmak için üretim, istihdam ve istikrarın sağlanması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde devletin emrinde ve yanında olmaya devam edeceklerini söyleyerek konuşmasını sürdüren Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe'ye ayrıca teşekkür etti. Kozuva "Burada bu vesileyle geçen sene 15 Temmuz gecesi meydanlara çıkıp sonraki 27 gün boyunca da bizimle birlikte Çerkezköy halkıyla birlikte omuz omuza gece nöbeti tutan lider kişiliğiyle nöbetteki halkımıza moral ve güç veren Çerkezköy'ün gururu AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanımız sayın Abdullah Öğe'ye huzurlarınızda gerçekten teşekkür ediyorum. Ve bugün dualarımız ve dileklerimiz odur ki Rabbim bu millete bir daha böyle acı yaşatmasın. Devlet ve millet düşmanlarına fırsat vermesin. 15 Temmuz şanlı demokrasi nöbetimiz kutlu olsun" dedi.

        (UA-MEF-Y)

        17.07.2017 15:29:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler