Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DSİ Genel Müdürü Acu, Kastamonu'da incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Vedat Yunus İkizoğlu

        KASTAMONU (İHA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Kastamonu'yu ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

        DSİ Genel Müdürü Murat Acu, beraberindeki teknik heyetle birlikte Kastamonu'da devam eden projeleri yerinde görmek için şehre geldi. Kastamonu'da ilk olarak Kırık Barajı şantiyesine geçen DSİ Genel Müdürü Murat Acu, buradaki incelemelerinin ardından şantiyede düzenlediği toplantıda Kırık Barajı projesinde devam eden çalışmalar ve işte gelinen seviye hakkında bilgi aldı. Kırık Barajı şantiyesinden Obrucak Barajı ve Araç Barajına geçen Genel Müdür Acu, barajdaki çalışmaları yerinde inceleyerek ardından Obrucak Barajı Sulaması şantiyesine geçerek çalışmalarda gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı.

        Kastamonu'daki incelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Kastamonu'da devam eden ve Kastamonu için çok büyük önem arz eden Kırık Barajı, Obrucak Barajı ve Sulaması ile Araç Barajında incelemelerde bulunduk. Her üç projemizde de çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi.

        Barajlardaki çalışmaları yerinde incelediklerini söyleyen Acu, "Kırık Barajımız tamamlandığında temelden yüksekliği 107,8 metre olacaktır. Su biriktirme hacmi 42 milyon metreküp olup Baraj ile 92 bin 270 dekar zirai arazinin sulanması ve Kastamonu şehir merkezine yıllık 13,82 milyon metreküp içmesuyu temini sağlanacaktır. Bu sayede şehrin su sıkıntısı uzun vadede çözüme kavuşturulmuş olacak. Ayrıca, barajın hizmete alınmasıyla zirai üretim artacak, milli ekonomiye yılda 52,7 milyon TL katkı sağlanacaktır. Obrucak Barajımız tamamlandığında da 140 bin 580 dekar arazi sulanacak ve yıllık 13,34 milyon kilovat/saat enerji üretilecektir. Obrucak Barajı ile kırsal alanda kalkınmanın sağlanması adına önemli bir adım atılmış olacak. Obrucak Barajı hizmete alındığında milli ekonomiye yılda 114 milyon TL sağlaması hedeflenmektedir" diye konuştu.

        DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Araç Barajında suyun derivasyon tüneline çevrilmesine nezaret ettiğinde belirterek, "Araç Barajımızda tamamlandığında 32 bin 930 dekar cazibeli ve 10 bin 660 pompaj olmak üzere toplam 43 bin 590 dekar zirai arazi sulanacaktır. Ayrıca yıllık 13,79 milyon kilovat/saat enerji üretilecek ve Filyos Havzası yerleşim yerleri taşkınlardan korunacaktır. Araç Barajı ile Suyu toprakla buluşturduğumuzda dekar başına 575 lira gelir artış olacak. Bu da milli ekonomiye 36 milyon TL katkı sunacak olup diğer taraftan yerleşim yerlerinin ve tarım arazilerinin taşkın riskini azaltmış olacağız. Bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        (Vİ-GY-Y)

        17.07.2017 16:01:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler