Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çıldır ve Aktaş Gölü'nü pelikanlar mesken tuttu

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars ve Ardahan sınırları içerisinde bulunan Çıldır Gölü ile Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde bulunan Aktaş Gölü, pelikanlara ev sahipliği yapıyor.

        Son günlerde yerli ve yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği Çıldır ve Aktaş göllerli pelikanların yanında bir çok yaban hayvanını da bağrında barındırıyor.

        Çıldır'a bağlı Kenarbel Köyü'nde sınırları içerisinde bulunan Aktaş Gölü'nde pelikanlar köylülerle iç içe yaşıyor. Adeta köyün kıyısında avlanan pelikanlar, köylülerden ise kaçmıyor. Aktaş Gölü'nde bulunan adalardan birisini yuva yapan pelikanlar, yavrularını da yuva yaptıkları adada büyütüyor.

        Öte yandan Çıldır ve Aktaş Gölü'nde insan varlığından rahatsız olmayan pelikan, kaz, yabani ördek, martı ve diğer su kuşları gölde bulunan sazlıklar arasında birlikte yaşıyor.

        (IÇ-ÖB-Y)

        17.07.2017 16:02:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler