Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bozüyük nöbeti bırakmadı

        - Demokrasi nöbetinin 2. gününde Cumhuriyet Meydanı doldu taştı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Savaş İnal

        BİLECİK (İHA) - 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma Gününün 2. gününde Cumhuriyet Meydanı vatandaşlar ile doldu taştı.

        Cumartesi akşamı yapılan 15 Temmuz programlarının ardından canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi nöbetlerinin 1 gün daha devam etmesi çağrısı ile halk meydanları bir an olsun bırakmazken manzara Bozüyük'te de farklı olmadı. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman'ın öncülüğünde meydandan bir an olsun ayrılmayan kalabalık okunan dualar kasideler ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin semazen gösterilerini izledi. Bozüyük Belediyesi tarafından alanda bulunan vatandaşlara çay, su, simit ve poğaça ikramında bulunulurken, elinde bayraklar ile binlerce Bozüyüklü demokrasi zaferinin 1. yıl dönümünde muhteşem bir görüntüye imza attı. 7 den 70'e alanda bulunan vatandaşlar demokrasi şehitlerini anarken, okunan şiirler ve video gösterimleri ile duygulandı. Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

        Programın sonunda konuşan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı; "Şehitlerimizi her anda her ortamda hatırlamak ve anmak gerekiyor. Bizler gençlerimize çocuklarımıza iyi bir Türkiye bırakmaya çalışıyoruz. Onlarla ilgili yapmamız gereken ne yatırım varsa yapmaya çalışıyor, eğitimleri ile ilgili ne yapılacaksa yanlarında oluyoruz. Bu vatan uğruna birçok şehit verildi. Şimdiye kadar ebediyete intikal etmiş olan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Onların anneleri ve babaları bizlerin anneleri ve babalarıdır. Hepsinin önlerinde saygıyla eğiliyorum. Onlar canlarını bu vatan için feda etmiş. Bizler onların sayesinde rahat yaşıyor ve bugün burada bir araya gelebiliyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için Allah sizlerden razı olsun. Dün akşam yine salalarımız verildi. Geçen yıl o karanlık geceyi aydınlatan salanın birleştirici gücüydü. Rabbim bundan sonra bize ve gelecek nesillerimize böyle kötü bir olayın yaşanmasını nasip etmesin" dedi.

        Başkan Bakıcı'nın ardından konuşan Kaymakam Hasan Yaman'da yapılan 15 Temmuz Destanı programı hakkında bilgi vererek "2 gündür programımıza yoğun katılım var. 2 gündür vatandaşımızın bize çok önemli mesajı var. Bize ve devletimize vatandaşımız diyor ki; 'başınız derde düşer ise her zaman hazır ve nazırız.' Allah sizlerden razı olsun. Sağ olun var olun. Beni ve arkadaşlarımı duygulandıran bir mesajdı, hepinize çok teşekkür ederim. 2 gün burada izlediğimiz programlarda 15 Temmuz şehitlerimizin yaşadıkları, gazilerimizin anlattıkları tüylerimizi diken diken etti. Allah bu millete bundan sonra böyle bir musibet yaşatmaz inşallah. Bizler gereken dersi çıkarttık. İnşallah 15 Temmuz günü bu milletin vergisiyle parasıyla alınmış silahı, tankı, topu bu milletin silahsız evlatlarına kullanırken yine bu milletin vatansever askeri polisi kahraman vatandaşlarıyla bu darbe girişimini akamete uğrattı. 15 Temmuz 2016'da Çanakkale ruhu, milli mücadele ruhu, kurtuluş savaşı ruhu, Sakarya ruhu tekrar yaşandı. Bir millet olmanın güzelliğini 15 Temmuz 2016'da yaşadık, dün de yaşadık, bu günde yaşadık. Allah sizlerden razı olsun. Bu programların hazırlanmasında katkıda bulunan başta Belediye Başkanımıza, Kaymakamlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlara, meslek odalarına, sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Programın sonunda alanda bulunan vatandaşlar ile tek tek görüşen Başkan Bakıcı, Türkiye'nin geçtiği o kara günlerde hükümetin ve Cumhurbaşkanımızın yanında olan tüm vatandaşlara teşekkür etti.

        Cumhuriyet Meydanı'ndaki demokrasi nöbetine Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin Çam, MHP İl Genel Meclis Üyesi Zeki Uyanık, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, MHP İlçe Başkanı Ramazan Ayva ve vatandaşlar katıldı.

        (FSİ-MET-Y)

        17.07.2017 16:36:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler