Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartal Belediyesi kreşlerinde hobi bahçeleri kuruldu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kartal Belediyesi Kreşler Müdürlüğü bünyesindeki 11 kreşte eğitim gören öğrenciler için hobi bahçeleri kuruldu. Çocukların doğayla ve toprakla iç içe yaşamalarını ve bitki yetiştirerek sofralarımıza gelen sebze ve meyveleri tanımalarını sağlamayı amaçlayan proje, kreşlerde uygulanmaya başlandı.

        Kartal Belediyesi Kordonboyu Mahallesi Çocuk Gelişim Merkezi'nde hazırlanan bahçede çocuklar, hobi bahçesine domates, biber, patlıcan, kereviz, kabak gibi sebzelerin fidelerini ekti. Çocuklarla birlikte fidelerin ilk can suyunu veren Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, onlardan her gün bu sebzeleri inceleyerek sulamalarını istedi. En kısa zamanda hobi bahçesi mahsulü sebzelerle kahvaltı yapacaklarını belirten Dipşar, çocuklarla birlikte sebze fidesi dikti ve suladı. Kartal Belediyesi'ne bağlı diğer 10 kreşte de müsait alanlara hobi bahçesi kurulduğu, bahçesi olmayan kreşlerde ise saksılara farklı sebze fidelerinin ekildiği öğrenildi.

        (HB-ÖK-Y)

        18.07.2017 14:17:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler