Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları

        - Adana Valisi Mahmut Demirtaş:

        - "Adana Valiliği olarak projenin en kısa sürede hayata geçmesi için her alanda destek vermeye hazırız"

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Ticaret Odası (ATO) önderliğinde yürütülen Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin katma değeri yüksek üretimin teşvikine dönük önemli bir çalışma olduğunu belirterek, "Bu projenin Türkiye'nin en bereketli topraklarından en üst seviyede verim alınmasını sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.

        Karataş'ın Bebeli Mahallesi'ndeki ilk etapta 3 bin 500 dönümlük alanda kurmayı planladığı Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına hız veren Adana Ticaret Odası, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve beraberindeki heyeti Adana'ya davet ederek belirlenen alanı gezdirdi.

        ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, aynı gün Meclis salonunda projenin potansiyel yatırımcılarıyla Tarım Reform Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ve uzman heyeti bir araya getirdi. Toplantıda konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, seçilen alanın her bakımdan avantajlar içerdiğini ifade ederek, "Bölgenin kurulacağı alan su, elektrik, yol gibi konularda pek çok avantaja sahip. İklim şartları seracılık için son derece elverişli. Belirlenen arazi yeni yapılacak olan Çukurova Bölgesel Havalimanı'na 48, Karataş yoluna ise 6 kilometre mesafede. Bölge; sebze, meyve, çiçek fidan ve tohum yetiştiriciliği faaliyetleri için çok uygun. Proje hayata geçirildiğinde Çukurova'nın en önemli sektörü olan tarımı yeniden şekillendirecektir" dedi.

        Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin'in projenin hayata geçirilmesi yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını içeren konuşmalarının ardından, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reform Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç tarafından gelişmelere ilişkin bilgilendirme yapıldı. Oruç, şu anda organize tarım bölgesi kurulması yönünde Türkiye'nin değişik yörelerinden 25 başvuru bulunduğuna dikkat çekerek, "Adana Ticaret Odası'nın başvurusu, gerek yer seçimi gerekse bölgenin ihtiyaçları dikkate alındığında tüm projelerin önüne geçerek birinci sıraya yükselmiştir. Bakanlık olarak bu projenin hayata geçmesi için her türlü desteği sunmaya hazırız. Ayrıca, bu projenin teknik eleman açığının giderilmesi için ne en kısa sürede aynı bölgede bir seracılık meslek yüksekokuluna ihtiyaç olacak. Planlı bir çalışmayla hem katma değer yaratılacak, hem de istihdam yaratılacak" diye konuştu.

        Vali Demirtaş'a ziyaret

        Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarım Reform Genel Müdürlüğü Organize Tarım ve Hayvancılık Bölgeleri Daire Başkanı Deniz Oruç ve beraberindeki heyet, ATO'nun Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi Danışmanları Vedat Kahyalar ve Can Kabaali ile birlikte Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. Proje ile ilgili gelişmeleri dikkatle dinleyen Vali Demirtaş, "Çukurova, sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en verimli topraklarına sahip bir bölge. Ne yazık ki bugüne kadar elde edilen ürünlerin toprağın değerine eşdeğer olmadığını görüyoruz. Bu proje, Çukurova çiftçisinin katma değeri yüksek ürüne yönelmesi açısından büyük önem taşıyor. Bu projenin Türkiye'nin en bereketli topraklarından en üst seviyede verim alınmasını sağlayacağına inanıyorum. Adana Valiliği olarak projenin en kısa sürede hayata geçmesi için her alanda destek vermeye hazırız. Başta bu projenin hazırlığı ve bakanlık başvurusuna kadar ki tüm aşamalarda elini taşın altına koyan Adana Ticaret Odası olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" görüşlerini dile getirdi.

        (ELF-Y)

        18.07.2017 14:18:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler