Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sosyal Bilimler Lisesinden LYS başarısı

        (Fotoğraflı)

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren ve üniversite sınavlarında Türkiye genelinde derece yapan Sosyal Bilimler Lisesi, başarı yüzdesini açıklanan 2017 LYS'de de devam ettirdi.

        36 Mezun öğrenciden 13 Hukuk Fakültesini kazanırken TM 3 Puan türünde ise 7 öğrenci Türkiye genelinde ilk 1000'e girdi.

        2016 yılında ilk mezunlarını veren Kırşehir Sosyal Bilimler Lisesi 2016 yılında yapılan LYS'de öğrencilerinin yüzde elliye yakınını hukuk fakültelerine göndermişti. 2017 LYS'de ise başarısını arttırarak devam ettiren Sosyal Bilimler Lisesi 36 mezun öğrencisinden 13 tanesini Hukuk Fakültelerine girebilecek sıralama ve puanı elde etti. TM-3 puan türünde 7 öğrencisi Türkiye genelinde ilk 10 bin öğrenci arasına girdi. Sıralamada Ayşegül Sezgin, Türkiye 952.'si Gürsel Ülker İse Türkiye 2 bin 200.'si oldu.

        (EÖ-AÖ-Y)

        18.07.2017 14:27:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler