Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Üniversite tercih günleri başladı

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun'da TEOG ve YGS-LYS tercihi için Tercih Danışmanlık Merkezleri ve Üniversite Tercih Günleri başladı.

        Samsun da TEOG ve YGS-LYS için Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 184 Tercih Danışma Merkezi faaliyete geçirildi. Tercih süresince hizmet verecek olan danışma merkezleri, alanında uzman öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin geleceklerine yön verirken daha başarılı seçimler yapmalarına yardımcı olacak.

        Sosyal Bilimler Lisesinde kurulan Üniversite Tercih Merkezini ve üniversitelerin tanıtım stantlarını ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı açıklamada, "Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavları sonuçları açıklandı. Şimdi ise tercih süreci başladı. Öğrencilerimiz tercihlerini yaparken alanında uzman rehber öğretmenlerimizden bu merkezlerimiz sayesinde bilgi alabilecek. Doğru tercih için oluşturulan Tercih Danışma Merkezlerimiz 14- 24 Temmuz 2017 tarihleri arasında ortaöğretim tercihleri için 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında ise YGS- LYS tercihleri için hizmet verecek" dedi.

        Tercihler için danışmanlık merkezine gelen öğrencilerle bir süre sohbet eden İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğrencilerin puanlarını öğrenerek yapacakları tercihler hakkında bilgi aldı. Veliler ise kurulan Tercih Danışma Merkezlerinin çok faydalı olduğunu, merkezlere öğrencileri ile birlikte gelerek doğru tercih konusunda aldığı desteklerden memnuniyet duyduklarını söyledi.

        Samsun'da TEOG ve YGS-LYS için 17 ilçe de faaliyet gösterecek olan toplam 184 Tercih Danışma Merkezinde 556 öğretmen görev alarak öğrencilere doğru tercih konusunda danışmanlık yapacak.

        Bulvar AVM, Yeşilyurt AVM, Canik'teki bir AVM ve İstiklal (Çiftlik) Caddesi'nde de Tercih Danışma Merkezleri kuruldu. Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda Samsun Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde özel ve devlet üniversitelerinin katılacağı tercih günleri 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında hizmet verecek.

        (SAM-SLH-Y)

        18.07.2017 15:19:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler