Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çerkezköy TSO'nun yeni Meclis Başkanı belli oldu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Arslan

        TEKİRDAĞ (İHA) - Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) olağan meclis toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuzarslan başkanlığında gerçekleştirildi. Yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevini Haziran 2013'ten itibaren yürüten Taha Ülker'in 13 Haziran 2017 tarihinde düzenlenen Mayıs ayı Meclis Toplantısında görevi bırakmasının ardından

        Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuzarslan meclis başkanlığı için meclis üyesi Hacı Mehmet Erdoğan'ı önerdi. Meclis toplantısında bulunan 17 meclis üyesinin 17'sinin de oyunu alan Hacı Mehmet Erdoğan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nın yeni meclis başkanı oldu. Meclis başkanlığına seçilen Erdoğan, kendisini bu göreve layık gören meclis üyelerine teşekkür etti ve bu görevi layıkıyla yapacağını ifade etti.

        Hacı Mehmet Erdoğan'ın başkanlığıyla devam eden meclis toplantısında Haziran ayı gelir-gider bütçe izleme raporu ve mizanı ibra edildi. 2017 Haziran ayında gerçekleşen gelir 924 bin 242 TL olurken, gerçekleşen gider ise 365 bin 747 TL oldu. Yapılan görüşmenin ardından gelir-gider oy birliği ile kabul edildi.

        Meclis toplantısı, boşalan komisyon üyelikleri için yapılan seçim ile devam etti. İnşaat komisyonuna Mehmet Çetin, Üye ve Kurumlararası İlişkiler Komisyonuna Dilaver Burak, Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonuna Ali Memiş ile Talip Sivri seçildi.

        Çerkezköy TSO Haziran ayı olağan meclis toplantısı gündeme eklenen 2 maddenin görüşülmesiyle devam etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban imzasıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'na gönderilen üst yazı ile Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak üzerinde yapılan 21 derslikli ortaokul inşaatına maddi destek istendi. Kaymakamlığın bu yazısını görüşen Çerkezköy TSO Meclisi'nde okula 100 bin TL bağış yapılması oy birliğiyle kararlaştırıldı.

        Bir diğer maddede ise, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban imzasıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapımı üstlenen Ambardere mevkisindeki Sosyal Bilimler Lisesinin Spor Lisesine dönüştürülmesi görüşüldü. Çerkezköy TSO yönetimi ise, kaymakamlığın bu yazısına okulun Spor Lisesi yerine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesini talep etti.

        Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Yönetim olarak spor lisesine sıcak bakmadık. Ticaret ve Sanayi Odası olarak ara elemana ihtiyacımız olduğu için bunun teknik lise olarak dönüştürülmesini talep edeceğiz. Konuyu Kaymakamımıza ilettik" dedi.

        Sosyal Bilimler Lisesi'nin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmesi yönündeki talep meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Meclis dilek ve temenniler ile tamamlandı.

        (UA-MEF-Y)

        19.07.2017 10:04:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler