Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir AFAD ekibi kamp yönetiminde

        - Suruç'taki çadır kentin yönetimi Eskişehir AFAD ekibine geçti

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Suriyeliler için kurulan çadır kentinin yönetim sorumluluğunu üstlendi.

        Eskişehir Afad Müdürlüğünden 8 kişilik ekip, Suruç ilçesinde Kobani'den gelen Suriyeliler için kurulan ve yaklaşık 35 bin kişinin yaşadığı çadır kentin 1 ay boyunca yönetimini sağlayacak. Afad, Çadır kentin temizliğinden, iaşesine, barınmasından, eğitimine kadar orada yaşayan Suriyelilerin ihtiyaçlarına destek verecek.

        24 konteyner ve çadır kentten oluşan Suruç Geçici Barınma Merkezi, 1 milyon metrekare alan üzerine kuruldu. Kamp, 35 bin kişi kapasiteli. Mültecilere 2 sahra hastanesi ve 7 poliklinik hizmet veriyor. Çadırların tamamında elektrik tesisatı bulunuyor. Kışın radyatörler, sıcak yaz ayları için ise soğutma araçları temin edildi. psiko-sosyal alanlar, okul, çocuk oyun alanları, spor alanları, mesire alanları yer alan kampta, ayrıca itfaiye birimi de bulunuyor.

        (MKÖ-MET-Y)

        19.07.2017 11:28:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler