Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın:

        - "15 Ocak operasyonu olmasaydı Siirt, Sur'dan beter olacaktı"

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, "15 Ocak 2016'da yapılan operasyon olmasaydı Siirt'in Sur'dan beter olacaktı. Halkın dik duruşu ve güvenlik güçlerin dirayetiyle terör örgütü mahallelerden temizlendi" dedi.

        Siirt Belediyesince, Dumlupınar Mahallesi Kazım Karabekir Okulunda halk toplantısı düzenlendi. Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda mahalle sakinlerini tek tek dinledi, sorunlara hızlı ve kalıcı çözüm üretilmesi için birim amirlerine talimatını verdi. Toplantıda, kentsel dönüşüm, alt ve üst yapı çalışmaları temizlik ve ilaçlama gibi talepler dile getirildi. Başkan Taşkın, toplantıda bir vatandaşın, mahalledeki çocukların polis ve askere taş atarak yetiştirildiğini, polisin ev ziyaretleri yaparak bu ailelere ve çocukları ikna ederek bu intibayı kırılması gerektiği bir soruya, "Ama çocuklarımız artık taş atmıyor. Çocuklarımız artık polis amcasının elinden oyuncağını gördüğünde selam veriyor, el sallıyor. Ben mahalle ziyaretlerinde karşılaşıyorum bu tabloyla. Bunlar bizim çocuklarımız, bunlara sahip çıkmamız lazım, çıkacağız. Bakın 15 Ocak tarihindeki o mübarek Cuma sabahı yapılan operasyon olmasaydı, halkımızın o duruşu olmasaydı bugün bu mahallelerimiz Sur'dan farksız olurdu. Sizin bilgileriniz olmasaydı, siz o gün o hainlere kapıyı kapatmasaydınız biz o operasyonda başarılı olamazdık. Bir kardeşimizi de şehit verdik, o şehidimizin hürmetine ve sizin hürmetinize bizi bölemeyecekler, kırdırtamayacaklar. Bize düşen de buraları bu mahallelerimizi mamur etmektir, bunu el birliğiyle başaracağız, biz sizin emrinizdeyiz" dedi.

        Programa katılan bir vatandaş ise ilk kez bir belediye başkanının halkın ayağına gelerek sorunlarını dinlediğine tanık olduklarını belirterek, başkan Taşkın şahsında tüm çalışanlara teşekkür etti. Başkan Taşkın program sonunda da sorunlarını ferdi anlatan vatandaşları dinledi, yaşlı bir kadının elini öperek, torununa iş talebini değerlendireceğini söyledi. Etkinlikte katılanlara meyve suyu ikam edildi, çocuklara da oyuncaklar dağıtıldı.

        (MND-MP-Y)

        19.07.2017 12:06:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler