Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli amfi tiyatroya kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mezitli'yi kültür ve sanat alanında daha da yukarılara taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan amfi tiyatro inşaatı sürüyor.

        2 bin 500 yıl öncesinde yaşayan uygarlıkların kültür sanat merkezi olan ancak daha sonraki dönemlerde bu alanda ilgisiz kalan Mezitli'de hayata geçirilen yatırımlar, kente değer katacak. 2017 yılını kültür sanat ve proje yılı ilan eden Mezitli Belediyesi, bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor.

        Akdeniz Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde bulunan ve Mezitli'yi kültür sanat alanında zirveye taşıyacak yatırım hamlelerinden birisi olan amfi tiyatroda son düzenlemeler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde hayata geçecek olan, bin kişilik kapasitesinin yanı sıra, kafeteryaları, aktivite ve eğlence alanları ile eşsiz bir yapıya sahip olan amfi tiyatro, bölgenin bu alandaki büyük ihtiyacını karşılayacak. Babil yolunda oluşturulan mini salonda faaliyetlerini sürürden oda tiyatrosu, oyunlarını amfi tiyatroya taşırken, başta tiyatro olmak belediye bünyesindeki birçok kurs ta burada gerçekleştirilecek. Amfi tiyatro, kafeteryası ve eğlence mekânları ile de bölgenin havasını değiştirecek.

        Çok büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış, kültürlerin buluşma noktası Mezitli'nin sanatsal alanda çok büyük değerlerin beşiği olduğuna vurgu yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Maalesef sonraki dönemlerde kentimiz bu alanda çok eksik ve geride kalmıştır. Mezitli'de ilk tiyatro geçtiğimiz yıl hayata geçen oda tiyatrosuna gösterilen yoğun ilgi, kentimizin bu konudaki 2 bin 500 yıllık açlığını gözler önüne sermektedir. Kısa bir süre sonra faaliyete geçecek olan tiyatromuz büyük bir boşluğu dolduracaktır" dedi.

        Önümüzdeki günlerde Mezitli deresi yanına hayata geçirilecek olan Kültür Merkezinin ihalesinin de yapılacağını hatırlatan Başkan Tarhan, "Yıl boyu yaptığımız etkinliklerle, festivallerle de yaşayanların gurur duyduğu mutlu bir Mezitli hedefine emin adımlarla ilerliyoruz. 2017 yılını kültür sanat alanlarında yatırım yılı ilan ettik. Projelerimiz hayata geçtiği zaman artık Mezitli'den bahsedildiğinde mutlaka kültür ve sanat şehri ibaresinin de kullanılacağına inanıyorum. Mezitli mutlu insanların yaşadığı bir kent olacak" diye konuştu.

        (HSK-Y)

        19.07.2017 13:14:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler