Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Çelikcan, AB Bakanı Ömer Çelik'e 15 Temmuz Şehitler Anıtı tablosu hediye etti

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediyesi'ni ziyaret eden AB Bakanı Ömer Çelik'e 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi içerisinde açılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı tablosunu hediye etti. 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi açılışına katılan başta AB Bakanı olmak Ömer Çelik olmak üzere Adana protokolü ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.

        Başkan Çelikcan'a teşekkür eden AB Bakanı Ömer Çelik, ''Tarihin en karanlık günlerinden biri olan 15 Temmuz'da Türk Milleti tarihin en önemli direnişlerinden birini sergilemiştir. Bu hain kalkışma Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın kararlı duruşu, milletimizin feraset ve basireti önlenmiştir" dedi.

        Geçtiğimiz hafta sonu açılışı Ömer Çelik tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı tablosunun kültürevlerinde hazırlandığını belirten Başkan Çelikcan, hazırlanan anıtta o gece hainlere geçit vermeyen 249 şehidin aziz hatıralarını yaşatmak ve karanlık geceyi inançları ile aydınlığa ulaştıran gazilerimize şükranlarımızın ifadesi olduğunu belirtti.

        15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim Tarih ve Kültür Kompleksi ile Şehitler Anıtı'nın bir bütünlük sağladığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ''Anıtta, gökyüzüne uzanan 15 krom silindir form, Vatan Millet, Milli İrade, Demokrasi, Bağımsızlık, İnsan Hak ve Hürriyetleri ile var olan tek devlet kavramının alt değerlerini, en tepede bulunan Türk Bayrağı ise farklı dil, din ve etnik yapının zenginleştirdiği Türk Milleti'nin ortak değeri Tek Bayrak ilkemizi betimlerken, üç boyutlu kadın figürü ile birlikte silindir krom formlara dayanak olan insan figürleri aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi anlatmaktadır. Gölge halindeki insan figürleri ise isimsiz 15 Temmuz Destanı Kahramanları'nın tümüne ithaf edilmiştir" diye konuştu.

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Yüreğir Belediyesi'ni ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'e kültürevlerinde hazırlanan '15 Temmuz Şehitler Anıtı tablosunu takdim etti. Bakan Çelik'e belediyeyi ziyaretinde Vali Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni ile Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer eşlik etti.

        (ELF-Y)

        19.07.2017 14:47:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler