Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Soma'nın mahallelerine sağlıklı su depolama sistemi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Soma ilçesine daha sağlıklı, temiz ve kesintisiz içme suyu temin etmek amacıyla başlattığı 27 mahallenin su deposu ve terfi merkezi bakım onarım çalışmalarından 13'ünü tamamladı.

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisalılara ulaşan suyun kalitesini daha da arttırmak için il genelindeki içme suyu depolarını yeniliyor. Bu kapsamdaki çalışmalarına hız veren MASKİ, ilk etapta 9 mahallede 251 adet su deposunun bakım ve onarımını gerçekleştiriyor. Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri, 1 Milyon TL'lik yatırımla Soma ilçesinde yenilenecek olan 27 depo ve terfi merkezinden 13'ünde yürüttüğü çalışmalarını tamamladı. Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte mahallelerin su depolama sistemleri daha sağlıklı hale getirildi. MASKİ tarafından Kumköy, Heciz, Göktaş, Kızılören, Beyce, Hatunköy, Büyük Güney, Dualar, Büyük Işıklar, Karacahisar, Koyundere, Uruzlar ve Pirahmet mahallelerinde bulunan depo ve terfi merkezlerindeki çalışmalarını sonlandırdı. Çatalçam, Dereköy, Devlethan, Hacıyusuf, Hamidiye, Karaçam, Kayrakaltı, Kiraz, Kobaklar, Menteşe, Ilıca, Sarıkaya ve Vakıflı'daki çalışmalar ise farklı aşamalarda hızla devam ediyor.

        İçme suyu depolarının fayans döşemelerinden iç tesisatlarına kadar tamamıyla yenilenmesinin yanı sıra; binaların boya, temizlik, izolasyon, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri de titizlikle yapılıyor. Bunun yanında MASKİ, suyun hanelere arazideki kot farkından dolayı sorun yaşanmadan ulaştırılması amacıyla inşa edilen terfi merkezlerini de yenileyerek vatandaşa daha kesintisiz su temin ediyor.

        (AY-Y)

        19.07.2017 15:41:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler