Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        NEÜ Türkiye'deki 6 üniversiteden biri

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencilerin, akademik ve idari personelin ve vatandaşların, üniversite ile ilgili iş ve işlemlerini güvenilir olarak ve kolaylıkla yapabilmesi için hayata geçirdiği uygulamalara bir yenisini daha eklerken NEÜ TÜRKSAT ile yaptığı protokol neticesinde "e-Devlet"teki yerini aldı.

        Pek çok kamu kurumu sunduğu hizmetleri e-Devlet üzerinden vererek vatandaşlara büyük bir kolaylık sağlıyor. NEÜ'de bu anlamda önemli bir adım atarak Elektronik Belge Yönetimi Evrak Doğrulama hizmetini hayata geçirdi. TÜRKSAT ile protokol yapan ve www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan altı üniversiteden biri de NEÜ oldu. Bu altı üniversiteden sadece üçünde entegre hizmet olarak Elektronik Belge Yönetimi Evrak Doğrulama hizmeti bulunuyor. NEÜ'de bu üç üniversiteden biri olarak EBYS üzerinden işlem görmüş tüm evrakların doğrulamasının e-Devlet'ten yapılmasına imkan sağlıyor.

        "Elektronik belgelerin doğruluğu güvenilir ortamda teyit edilecek"

        Elektronik belgelerin doğruluğunun kontrolü büyük önem taşıyor. Bu anlamda NEÜ e-Devlet gibi güvenilir bir sistem üzerinden kontrolün yapılmasını sağlayarak olası hataların önlenmesi için alınan tedbirlerini artırmış oldu. Üniversite de kullanılmakta olan EBYS tarafından üretilen bir yazının gerçek olup olmadığının kontrolünün yanında içeriğe pdf olarak ulaşmak ve fiziksel çıktısını almak da mümkün olacak.

        (BG-AH-Y)

        19.07.2017 16:30:04 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler