Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 'fakülte' oluyor

        (Fotoğraflı)

        Utku Yaşar Cüce

        ÇANAKKALE (İHA) - AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun 'Fakülte' olması yönünde verilen talebin onaylandığını belirtti.

        Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosunda görüşülüp onaylanan fakülte olma başvurusu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca uygun görülerek yayınlanmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına gönderildi. Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun mevcut durumu hakkında bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde şu anda aktif olarak Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Bankacılık ve Finans olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. Halen 360 öğrencisi olan bölüm, 2017-2018 eğitim öğretim yılında örgün öğretime 60, ikinci öğretime 60 öğrenci alarak eğitim ve öğretime devam edecektir. Bankacılık ve Finans Bölümü 60 öğrenci alarak ilk eğitim ve öğretim faaliyetlerine 2017-2018 eğitim öğretim döneminde başlayacaktır. Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'nun fakülte olma süreci tamamlandıktan sonra İnsan Kaynakları Yönetimi, Dış Ticaret İşlemleri ve Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Endüstri Ekonomisi, Teknoloji ve Değer Yönetimi bölümleri açılarak, geleceğin ihtiyaç duyduğu donanımlara sahip öğrenci yetiştirilerek ülkenin kalkınma ve büyümesine destek sağlanması hedeflenmektedir. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitemiz, her geçen gün büyüyerek eğitim hayatına devam ediyor. Şehrimizin en büyük ilçelerinden olan Biga'mıza ve Çanakkale'mize hayırlı olmasını dilerim" dedi.

        (UYC-MŞ)

        19.07.2017 16:54:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler