Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Milas'ta 16 bin 410 dekar tarım arazisi suya kavuşacak

        (Fotoğraflı)

        Çağrı Purma

        MUĞLA (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Muğla'nın Milas ilçesinde verimli tarım topraklarını suyla buluşturma amacıyla inşa edilen 'Milas Sulaması'nda mutlu sona yaklaşıldı. Çalışmaların son hızla devam ettiği proje ile 16 bin 410 dekar tarım arazisi suya kavuşacak.

        Milas'ta Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından, yüzde 97 fiziki gerçekleşmenin sağlandığı projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

        Çalışmalar kapsamında inşası tamamlanan kısım ile 14 bin 780 dekar tarım arazisine su temin edilmeye başlandı.

        Milas Ovası Sulaması Projesi'nin tamamlanmasıyla 11 bin 940 dekar tarımsal arazi cazibe, 4 bin 480 dekar tarımsal arazi pompaj olmak üzere toplam 16 bin 410 dekar tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Proje ile birlikte, milli ekonomiye yılda 19 milyon 400 bin lira katkı sağlanacak.

        "EGEGEP ile bölgeyi kalkındırıyoruz"

        Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çalışmaların Ege Bölgesi'nin kalkınması için hazırlanan EGEGEP kapsamında yürütüldüğünü belirterek, "Ege Gelişim Projesi kapsamında bulunan Muğla ilimizde 2003 - 2019 yılları arasında tamamlanan ve tamamlanacak projeler ile 171 bin 125 dekar zirai alan sulamaya açılmış olacak. Bu sayede yılda yaklaşık 202 milyon TL gelir artışı sağlanacak, 106 adet yerleşim yeri ve 47 bin dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca HES'lerden, yılda 884 milyon kilowatt saat hidroelektrik enerjisi üretilecek. Projelerimizle halkımızın sosyo - ekonomik gelişimine katkı sunacağız ve bölgedeki refahı artıracağız" dedi.

        (ÇP-MB-Y)

        19.07.2017 20:18:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler