Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        (Görüntü HD) Siverek'te kitap okuma etkinliği düzenlendi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Cuma Sarı

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde belediye tarafından öğrenci, esnaf ve vatandaşların katıldığı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

        Siverek Belediyesince kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla Kanlıkuyu Parkında düzenlenen kitap okuma etkinliğine bilgi evi öğrencileri, vatandaşlar ile esnaf katıldı. Etkinliğe katılanlara kitaplar ücretsiz olarak dağıtılırken, etkinliğin belli periyotlarla sürdürüleceği bildirildi. Etkinliğe katılan 7. sınıf öğrencisi Helin Beren Gerger, belediye yetkililerine teşekkür ederek, "Yogayla nasıl ki vücut çakralarımız açılır ya kitap okumayla da beynimizin çakraları açılıyor. Bu ruhumuzu dinlendiren çok güzel bir etkinlik, keşke sizde burada olsaydınız. Ne yazık ki zamane çocukları yani bizler buna bende dahilim tablet, telefon en büyük uğraşlarımız oluyor. Bu alışkanlığımızdan vazgeçebilmek için bence kitap okumak en iyi yoldur. Kitap okurken kendimizi oradaymış gibi his etmeliyiz. Emin olun ki güzel bir kitap seçtiyseniz kendinizi oraya kaptırırsınız" dedi.

        Etkinliği okuma alışkanlığına dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirten Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Yavuz, "Bir farkındalık yaratmak amacıyla toplandık ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'in ilk emri oku, bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Okumak bir zihin inşası bir akıl inşası ki Peygamberimizin Bedir savaşındaki esirlere uygulamasında 10 Müslüman'a okuma yazma öğreten kişinin serbest bırakılmasını emrediyor. Bir çok emir ve uygulama bu yönde, toplum olarak okuma konusunda geride olduğumuzun farkındayız. Bir nebzede olsa bu eksikliği giderebilirsek ne mutlu bize" dedi.

        Etkinliği belirli periyotlarla tekrarlayacaklarını ifade eden Yavuz, "İlk olması hesabiyle büyük bir katılım olmadı, elimizden geldiğince belirli zaman dilimlerinde tekrarlayacağız. Bir çocuğun bile etkilenerek kitap okuma alışkanlığı kazanması bir değerdir. Bunun yanında etkinlikte okumak isteyen her vatandaşımıza da kitabı ücretsiz olarak dağıtacağız" diye konuştu.

        (CS-SD-Y)

        20.07.2017 11:31:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler