Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        65 yıldır berberlik yapıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 77 yaşındaki Ferit Berber, ilerlemiş yaşına rağmen 65 yıldan beri berberlik mesleğini devam ettiriyor.

        12 yaşında babasından öğrendiği berberlik mesleğini 65 yıldan beri devam ettiren, Ferit Berber, oğlunu ve iki kardeşini de berber olarak yetiştirdi.

        İlerlemiş yaşına rağmen gözleri gördükçe ve sağlığı elverdikçe mesleğini devam ettireceğini söyleyen Berber," Bu meslek baba mesleğidir. 1952 yılında ilkokulu bitirdikten sonra berberlik mesleğine babamın yanında başladım. O dönemlerde köylere yürüyerek ya da merkeplerle tıraşa giderdik. Geceleri kandil ışığıyla tıraş ederdik. Askerde de bu mesleğimi devam ettirdim. 65 yıldan beri severek yaptığım bu mesleği gözlerim gördükçe ve sağlığım elverdikçe devam ettireceğim. Çünkü çıraklık dönemlerinden beri devamlı olarak gelen müşterilerime minnet borcum var" diye konuştu.(MA-EFE)

        20.07.2017 12:14:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler