Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        7 Değirmenler Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor

        (Fotoğraflı)

        Fikret Bıyık

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Yeniköy köyünde bulunan değirmenleri ve şelalesi ile dikkat çeken 'Yedi Değirmenler Tabiat Parkı' görenleri kendisine hayran bırakıyor.

        Doğal oluşumları ile dikkat çeken bölgede rivayetler ise birbiri ile yarışıyor. Yüz yıllardır kabul görülen 'Annenin dereye bedduası' olayını Köy Muhtarı İsmail Yıldırım anlattı. Bölge hakkında da bilgiler veren Muhtar Yıldırım, "Bir rivayete göre geçmiş zamanlarda imece usulü çalışan bir kadının çocuğunu 'çay deresi' denilen dereye düşmesi ile beddua edip derenin kuruması ve kuruyan derenin 'yedi değirmenler' mağarasından çıkması sonucu oluştuğunu söyleniyor. Cenevizliler zamanında kurulmuş olan 7 değirmenin maden öğütmede kullanmışlar ve 300 yıla yakın tarihi var, buraya defineciler çok gelirlerdi. Burada bir hazine olduğunu düşünüyorlardı fakat gerçekten burada bir doğal hazine varmış, biz onu sonradan keşfettik" dedi.

        "24 bin yıllık mağaralar"

        Tabiat Parkının her tarafının ayrı bir tarih olduğunu ifade eden Yıldırım, "Park içinde birçok mağara var bunlardan en büyüğünün içerisinde yaklaşık 3 metre boyunda sarkıtlar var. Bu sarkıtlar her santimin 50 ile 80 yıl arasında oluştuğunu burayı incelemeye gelen bilim insanları söyledi. İncelemeler sonucunda bu alanın tarihinin toplamda 24 bin yıllık olduğunu belirlediler" ifadelerini kullandı.

        Yedi değirmenler Tabiat Parkı'nın mükemmel bir alan olduğunu vurgulayan Köy Muhtarı İsmail Yıldırım, "Tabiat parkımız ziyaretçilerini bekliyor. Giresun'un, Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı tabiat parklarından biri olduğuna inanıyoruz" şeklinde konuştu.

        (RY-Y)

        20.07.2017 13:19:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler