Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel dönüşüm Tanıtım Toplantısı Yapıldı

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan Kazımkarabekir Mahallesinde Kentsel Dönüşüm çalışmasına başladıklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kazımkarabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanının tanıtımı için 150 müteahhit firmanın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda teknik bilgiler ile çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

        Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Kayimder Başkanı Abdulkadir Kömürcü, Anadolu Yapı Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Aydın ve Proje müellifi Mehmet Kütahneci'nin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kazımkarabekir Mahallesinde gerçekleştirilecek proje ile cazibe merkezi olacağını ve mahalle halkının hak ettiği sosyal yaşama kavuşacaklarını vurguladı.

        Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; Şehrimiz gelişiyor, güzelleşiyor, Melikgazi bu gelişme ve güzelleşme içerisinde bir miktar daha ön plana çıkıyor. Melikgazi Belediyesi olarak şehirleşmeye büyük önem veriyoruz. Yaklaşık 20 senedir kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan son çalışma ise 320 bin m2 alan içeren Kazım Karabekir Mahallesi'nin birinci etabıdır. Yaklaşık iki aylık bir süreç olmasına rağmen anlaşmalarımız şu anda %65'lik bir orana yaklaştı. Bu süreç hızla devam ediyor. İkinci etabında yaklaşık 2136 daire içeren proje, 103 bin m2 yeşil alanıyla adeta şehrimizin yüz akı olacaktır.dedi

        Başkan Dr.Memduh Büyükkılıç Kazımkarabekir' in yeni planlamasında modern, sağlıklı ve planlı yapılaşma olacağını, yüzme havuzlu, çocuk oyun alanları, otoparkları ve yeşil alanları ile bir site şeklinde şehir planı uygulanacağını sözlerine ekledi.

        (AÖ-Y)

        20.07.2017 15:00:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler