Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Niksar Tarihi Kaleiçi sokakları özgünleştiriliyor

        (Fotoğraflı)

        Sedat Özata

        TOKAT (İHA) - Niksar Belediyesi'nin OKA desteği ile gerçekleştirdiği 'Niksar Tarihi Kaleiçi Mahallesi Sokakları Özgünleştirme Projesi' uygulamasına başlandı.

        Niksar Belediyesince Kaleiçi olarak bilinen Şehit Pilot Binbaşı Akil Muhtar Erdem Sokağı için proje hazırlanıp, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansına sunulmuştu. OKA tarafından proje desteklenerek uygulamasına başlanıldı. Konuyla ilgili bilgiler veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan,"Niksar Tarihi Kaleiçi Mahallesi Sokakları Özgünleştirme Projesi yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. Takiben yüklenici firma şantiye oluşumunu gerçekleştirmiş ancak hava muhalefeti nedeniyle 10 Temmuz tarihinde fiilen işe başlamış halen devam etmektedir. Çatı işleri ile başlayan proje uygulamalarının yıl sonundan önce bitmesi planlanmaktadır" dedi.

        Özcan, konuşmasını şöyle sürdürdü.

        "Proje ile özel olarak kent kimliğinin oluşmasındaki en etkin unsurlardan biri olan Niksar Kalesi ve etki alanının turizme kazandırılmasına yönelik tarihi sokak dokularının korunması hedeflenmektedir. Kaleye iniş-çıkış güzergahındaki sokakların geleneksel mimari ve görsel algılama açısından iyileştirilmesi ile yerel ve ulusal çapta turizme hizmet edecek önemli bir turistik sokak kazanılması ve kent meydanı bağlantılı Kaleiçi Mahallesi sokaklarının kale kültür yolu olarak nitelendirilmesi projenin özel amaçlarıdır"

        (SÖZ-UY-Y-)

        20.07.2017 16:44:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler