Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUED'den, emekli maaşları arasındaki zam farklılıklarıyla ilgili açıklama

        Gökten Ceylan

        AFYONKARAHİSAR (İHA) - Türkiye Emekliler Derneği (TUED) Afyonkarahisar Şubesi'nden yapılan açıklamada, emekliler arasındaki maaş farklılıklarının bir an önce giderilmesi gerektiği belirtildi.

        Yapılan yazılı açıklamada, emekli maaşları arasında uygulanan maaş zammı farklılıklarının giderek büyüdüğü ve bununda emeklilerin hayatlarını zorlaştırdığı kaydedildi. Açıklamada, "vergi, ücret, sosyal güvenlik göstergeleri gelir dağılımı bakımından temel göstergelerdir. Sosyal güvenlik haklarına gelir dağılımına bakıldığında Türkiye'nin ekonomisi devamlı büyümüş çalışan ve emeklimizin maaşları enflasyona yenik düşmüştür. Emekli aylıklarına yapılan artışlar incelendiğinde memur emeklisi kamu sözleşmelerine bağlanmış işçi ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon artışı uygulanmaktadır. Bu çok yanlış bir uygulamadır. Memur, işçi ve Bağ-Kur, Sosyal Güvenlik Sisteminde norm ve standart birliği kurulmadan haksızlıklar ve emekli aylıklarındaki farklılıklar haksızlıklar giderek büyüyecek ve makas açılacaktır, hak kayıpları çoğalacak. Emeklilerimize kurban bayramında mutlaka cansuyu verilmelidir, yoksa kurban kesemeyecek torununa harçlık verecek durumda değiller. Zaman geçmeden emeklimizin durumu masaya yatırılmalı hak kayıpları giderilmeli en azından ramazan ve kurban bayramında ikramiye verilmelidir" ifadelerine yer verildi.

        (GC-

        20.07.2017 16:44:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler