Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SASKİ Akyazı'da enerji üretecek

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akyazı'da hayata geçirilen Keremali İçmesuyu ve HES Projesinde hattın büyük bir kısmının tamamlandığını açıkladı.

        Akyazı'da hayata geçirilen Keremali İçmesuyu Projesi ile aynı zamanda enerjide üreteceklerini belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak hem Sakarya'mıza hem de ülkemize ciddi katkıları olacak önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Altyapı anlamında içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu hatları ve yüksek teknoloji arıtma tesislerinin yanı sıra şehrimiz için barajlar ve HES'ler inşa ediyoruz. Akyazı ilçemizde de çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Keremali Dağı'nda, 18 kilometrelik çelik isale hattı ile bin 236 metre yükseklikten 5 mahallemize kaliteli içmesuyu ulaştıracağız. Hat üzerine yerleştireceğimiz HES ile şehrimiz için enerji de üreteceğiz" dedi.

        Akçay Barajı ve HES Projesinin bir benzerini Akyazı'da hayata geçirdiklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, "Akyazı ilçemizde 5 mahallemiz için 4,5 milyon lira yatırım yaparak yeni bir içmesuyu projesini hayata geçirdik. Bölgede 18 kilometrelik çelik isale hattı ve bir adet içmesuyu deposu inşa ediyoruz. Keremali Dağı'nda bin 236 metre yükseklikten temin edeceğimiz kaliteli içmesuyunu Güzlek, Pazarköy, Hasanbey, Haruntusta ve Alaağaç Mahallelerimize ulaştıracağız. Yükseklikten dolayı ortaya çıkacak olan basıncı değerlendirmek amacıyla da 18 kilometrelik hat üzerine elektrik türbini yerleştireceğiz. Bir taraftan ilçemiz için içmesuyu sağlarken bir taraftan da inşa edeceğimiz HES ile şehrimiz için enerji üreteceğiz" diye konuştu.

        Başkan Toçoğlu, "Sakarya Nehri üzerinde inşa ettiğimiz ADASU HES ile nehrin boşa akan suyunu enerjiye çeviriyoruz. 100 milyon liralık yatırımla Pamukova Eskiyayla bölgesinde hayata geçirdiğimiz Akçay Barajı'nda da çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şehrimizin kuzeyinde planladığımız Çamdağı Barajı da enerji üretim kapasitesi bakımından Sakarya'ya değer katacak. Barajımızın projesi büyük oranda tamamlandı. Benzer bir proje Akyazı ilçemizde de devam ediyor. İnşa ettiğimiz 18 kilometrelik içmesuyu hattı üzerine yerleştireceğimiz 1 megawattlık HES ile Sakarya'mız için enerji de üreteceğiz. Proje tamamlandığında Akyazı'da 5 mahallemiz daha kaliteli ve bol içmesuyu ile buluşurken aynı zamanda enerji üreteceğiz" şeklinde konuştu.

        (BCT-İÇ)

        20.07.2017 17:13:34 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler