Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Step To City kapanış toplantısı yapıldı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        KAYSERİ (İHA) - Step To City kapanış toplantısı yapıldı.

        Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Sivas Valisi Davut Gül ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç katıldı.

        Açılış konuşmasını yapan Kayseri İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Mustafa Yıldız, 2 yıldan bu yana süren Step To City projesi ile, , yurtiçi ya da yurt dışından gelen herhangi bir turistin, çevirmeye gerek kalmaksızın, Kayseri, Yozgat ve Sivas illerini kapsayan TR 72 Bölgesindeki tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri gezebileceğini belirtti. Mustafa Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Bu kapanış, yalnızca resmi olarak projenin yasal sürecini tamamlamamız anlamına gelmektedir. Yoksa projemiz, uzun yıllar boyunca kendi bünyesinde canlılığını devam ettirecektir.TR 72 Bölgesi olarak Sivas, Yozgat ve Kayseri'deki toplamda 81 tarihi, doğal ve kültürel turizm değerinin, akıllı mobil uygulamalarına entegrasyonu ile tanınırlıklarını artırmayı amaçlamıştık. Akıllı mobil uygulamasına entegre edilen eserlerin görsel, yazılı ve seslendirmeli halleri Türkçe, İngilizce, Rusça ve Japonca olmak üzere 4 dilde gerçekleştirilmiştir. Bu bilgiler, eserlere takılmış olan cihazlarla uyumlu hale getirildi. Şu anda, yurtiçi ya da yurtdışından TR72 Bölgesine gelen herhangi bir turist çevirmene gerek duymadan Step to City mobil uygulaması ile eser hakkında 4 ayrı dilde bilgi edinebilecek."

        Step To City projesiyle ilgili filmlerin izlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

        (SK)

        20.07.2017 17:19:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler