Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa'da köprülü kavşak ihalesine yapılan itiraz reddedildi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce Turgutlu ilçe merkezinden geçen ve İzmir-Ankara karayolu olarak bilinen D300 (E96) karayolu üzerinde inşa edilmesi planlanan köprülü kavşak projesi ihalesine yapılan itirazlar Kamu İhale Kurumu'nca reddedildi.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Turgutlu ilçe merkezinden geçen D300 karayolu üzerinde inşa etmeyi planladığı kavşak projesi ihalesine yapılan itiraz Kamu İhale Kurumu (KİK) tarafından reddedildi. Turgutlu'ya Kamu İhale Kurumu'ndan gelen müjdeli haberin ardından yaklaşık 10 gün içerisinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak yer teslimi gerçekleştirilecek. Alınan karar Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin haklılığını da bir kere daha ortaya çıkarmış oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan proje ilçedeki trafik sorununun çözümü ile vatandaşların D300 (E96) karayolu geçişlerinde oluşabilecek can ve mal kaybının en aza indirgenmesine büyük katkı sağlayacak. Köprülü Kavşak Projesi Turgutlu İlçesi D300 karayolu geçişi üzerinde ki Muhsin Yazıcıoğlu Kavşağı ve Alparslan Türkeş Kavşağı ile Mimar Sinan Caddesini kapsayan alanda, 9 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip altgeçit köprüsü, bin 96 fore adet kazık imalatı ve 857 metre betonarme duvar ile 265 metre toprakarme duvar imal edilerek hayata geçirilecektir. Kent merkezi mahalleleri birbirine bağlayan caddeler hemzemin olarak sinyalize kavşaklar ile ulaşım sağlayabileceklerdir. İzmir-Ankara istikametinde ise karayolu trafik akışı komple yer altına alınarak şeffaf tünel şeklinde kenti toplam bin 220 metrede kat edecektir. Kavşak projesinin imalatında toplam 6 bin 800 metre bitümlü sıcak karışım asfalt yol imal edilecek.

        (AY-Y)

        20.07.2017 17:54:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler