Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartallı altın kız madalyaya doymuyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kazandığı sayısız madalyalarla 5 yıldır Kartal'ın gururu olan Kartal Belediyespor Kulübü sporcusu minik karateci Armina Erkan, Sakarya'da gerçekleştirilen 4'üncü Uluslararası Marmara Karate Kupası'nda 1'inci olarak Kartal'a altın madalya ile döndü.

        Sakarya'nın Serdivan ilçesinde düzenlenen 4'üncü Uluslararası Marmara Karate Kupası, 16 ülkeden bin 655 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Kartal Belediyespor Kulübü sporcusu olan 10 yaşındaki Armina Erkan, elde ettiği üstün başarılar sayesinde Türkiye'yi ve Kartal'ı 4.Uluslararası Marmara Karate Kupası'nda temsil etti. Minik karateci, şampiyonada tüm rakiplerini yenerek iki dalda 1'inci oldu. 10 yaşındaki sporcu, bin 655 sporcunun katıldığı şampiyonada hem karate (Hareket çizimi) hem de 40 kilogram Kumite ( Dövüş) dalında 1. olarak 2 altın madalyanın sahibi oldu.

        Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 4'üncü Uluslararası Marmara Karate Kupası'ndan 2 altın madalyayla dönen minik Armina'nın başarısına bir kez daha şahit olmanın kendilerini gururlandırdıklarını söyleyerek minik sporcuyu tebrik etti. Kartal'da çocukların ve gençlerin spor aktivitelerini artırmak ve Kartallıları spora teşvik etmek amacıyla birçok başarılı projeyi hayata geçirdiklerini, bunun meyvelerini almaya başlıyor olmanın mutluluğunun, bu çalışmaları daha çok kamçıladığını belirten Başkan Altınok Öz, Armina'ya ve sporu hayatlarına dâhil eden tüm Kartallılara olan desteğinin devam edeceğini söyledi.

        Armina Erkan kimdir?

        2007'de İstanbul Kartal'da dünyaya gelen Armina Erkan, 3 yaşında cimnastikle başladığı spor hayatına, 5 yaşından bu yana karateyle devam ediyor. 5 yıldır, babası ve aynı zamanda hocası olan Ercan Erkan ile devam eden Armina Erkan, 10 yaşına sığdırdığı 66 altın madalya ve elde ettiği başarılarla hem Kartal'ın gururu oldu, hem de karate sporunda yurt içi ve yurt dışında çok önemli organizasyonlarda otoritelerin dikkatini çekti.

        (HB-ÖK-Y)

        21.07.2017 12:16:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler