Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GASMEK "Scratch" kursu açtı

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimleri Kursları (GASMEK) çocuklara yönelik "Scratch" kursu açtı.

        Çocuk ve gençlerin gelişmesi yönünde belediye bünyesinde hizmet veren kurumlarda birçok etkinlik düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, GASMEK'teki kursların alanını da genişletiyor. Okulların tatile girmesiyle beraber öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve eğlenceli geçirmeleri için çeşitli kamplar ve aktiviler düzenleyen GASMEK, çocuklara yönelik de yeni kurslar açıyor. Bu kapsamda GASMEK, dünyada pek çok ülkede eğitimi ilkokuldan verilen, çocukların algoritmik düşünce sistemlerini nasıl geliştireceğini öğreten "Scratch" kursunu açtı. Hayatın her alanında problem üreten değil, çözen bir neslin gelişmesini sağlamak, teknolojiyi sadece kullanan değil üreten bir nesil oluşturarak, geleceği şekillendirmesine katkı sağlanması hedeflenen scratch kursundan, 9-11 ve 12-16 yaş grubundaki çocuklar faydalanabilecek.

        Cumhuriyet, Karataş, Emek, İncilikaya, Narlıtepe ve Gazikent kurs merkezlerinden verilen kurs, ağustos ayının sonuna kadar devam edecek.

        (AKG-SD-Y)

        21.07.2017 14:54:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler