Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beyşehir'e ilçeyi sembolize edecek anıt projesi

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, kente kültür ve sanat alanında iz bırakacak ve Beyşehir'i sembolize edecek yeni ve farklı bir anıt projesine daha imza atıyor.

        Konya yolundan Beyşehir kent merkezine girişte, bundan böyle araç sürücülerini ve ilçenin ziyaretçilerini anıt kavşak karşılayacak. Beyşehir ilçe merkezinin Konya yolu girişindeki döner kavşağa farklı tasarımı ile görenleri büyüleyecek, alt kaidesiyle birlikte yaklaşık 10,5 metre yüksekliğe ulaşacak bir anıt inşa ediliyor.

        Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, trafik akışının yoğun olarak yaşandığı otogar kavşağının yapılan çalışmalarla yeniden düzenleneceğini söyledi. Otogar döner kavşağına uygulamayı planladıkları aydınlatma ve anıt projesini hayata geçirmek için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Özaltun, Konya yolu giriş ve çıkışını sağlayan otogar kavşağı olarak bilinen döner kavşakta proje çerçevesinde yapımı planlanan peyzaj, anıt ve aydınlatma çalışmasının tamamlanmasıyla alanın daha estetik görüntüsüyle göz kamaştıracağını ifade etti. Başkan Özlatun, farklı tasarımı ve mimarisi ile dikkat çekecek anıtın vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılanacağını umdukları çalışmanın teknik detay ve ayrıntılarıyla ilgili bilgilerde verdi.

        İlçe belediyesi olarak, kendi dönemlerinde kente her alanda iz bırakacak yeni eserler kazandırmaya, hizmetler üretmeye önem verdiklerini aktaran Başkan Özlatun, "Kavşağa inşa ettirdiğimiz bu anıtın da farklı tasarım ve mimarisiyle şehrimize kültür ve sanat alanında ayrı bir değer katacak, iz bırakacak bir eser olacağını düşünüyoruz. Anıtımızın genel konseptinde yükselen bir form ve modern çizgiler yer alıyor. Ana tema olarak, gelişen, büyüyen ve ileriyi hedefleyen yani yükselen değer Beyşehir işlendi. Anıt, iki formun yan taraflarından çıkan diğer yükselen formlarıyla da, gelişmenin, hizmetin ve büyümenin devamını ve ilçenin ilerisi için hedeflerini vurgulamaktadır. Anıttaki mavi tonlar, Beyşehir gölüne gönderme olup, turuncu renk ise çeşitliliği simgelemektedir. Anıtın en üst bölümünde yar alan Selçuklu yıldızı formu kademeli olarak oluşturulurken derinlik de verilmiştir. Konya'nın Selçuklu tarihine ve Beyşehir'in ilerleme ve gelişimine rağmen geçmişine her zaman sahip çıkışına vurgu yapmaktadır. Kavşaktaki anıtımız, aydınlatma sistemi sayesinde gece karanlığında da görülebilecek. 30 metrelik alana sahip kavşağa proje kapsamında 4 aydınlatma direği dikilecek. Ağustos ayı içerisinde tamamlanmasını planlıyoruz. Hedefimiz, bu anıtların sayısını zaman içerisinde daha da artırabilmek ve projeyi farklı noktalarda da uygulayabilmektir" dedi.

        (BG-AH-Y)

        21.07.2017 15:06:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler