Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Baro Başkanı Er, adli tatili kutladı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Barosu Başkanı Ali Er, adli tatilin 20 Temmuz 2017 itibariyle başladığını belirterek, "Adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarının adli tatilini kutluyorum" dedi.

        Baro Başkanı Er, adli tatilin başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 'Adli Tatil Süresi' başlıklı 102. maddesinin, "Adli tatil, her yıl 20 Temmuz'da başlar, 31 Ağustos'ta sona erer" hükmünü içerdiğini ifade eden Er, geçen adli yılda Türkiye'nin olağanüstü bir tehlike atlattığını ve halen yaşanan hain darbenin yaralarını sarmaya devam ettiğini kaydetti. Terör olaylarının, Türkiye'nin en önemli konusu ve gündemi haline geldiğine işaret eden Er, "Hain darbe girişiminin ve tüm terör odaklarının eylemleri neticesinde birçok vatandaşımızı ve güvenlik güçlerimizi kaybettik. Çok üzüldük ancak ümidimizi asla kaybetmeden birlikteliğimizi sağlayarak tüm bu olumsuz olayların üstesinden gelmeyi de başardık. Hissiyatı çok yüksek olan aziz milletimiz; ülkesi, milleti ve devletiyle tek bir yürek halinde aynı acıyı hep birlikte yaşadı. Bu uğurda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

        "Avukatın güçlü, etkin ve özgür olduğunu; hakim ve savcıların objektif, bağımsız ve tarafsız olduğunu düşünürsek o zaman hiç kimse hukukun ne üstünde ne de altındadır, yalnızca içindedir" diyen Er, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hukukun karşısında herkes eşittir, her görüş, her inanç hukukun egemenliği altında birlikte yan yana yaşar, yarışır ve gelişir. Hukukun üstünlüğü ise erkler ayrılığı olarak bilinen yasama, yürütme ve yargının birbirinden bağımsızlığı ile mümkündür. Yasaları yasama organları yapar ama hukuku da Türk milleti adına bağımsız yargı uygulayarak karar verir. Tarihiyle ve kültürüyle yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Türkiye'miz, demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacaktır. Bu düşüncelerimle adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarının adli tatilini kutluyor, görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yad ediyorum. Adalet sistemimiz için görev yapan herkese selam ve saygılarımı sunuyorum."

        (KYM-Y)

        21.07.2017 15:19:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler