Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bafra'da Mescid-i Aksa eylemi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Şükrü Uluçay

        SAMSUN (İHA) - Samsun'un Bafra ilçesinde yapılan Mescid-i Aksa eyleminde İsrail protesto edildi.

        Memur-Sen Bafra Temsilciliği organizesinde Anadolu Gençlik Vakfı, Yavuz Selim Vakfı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle basın açıklaması yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan basın açıklaması öncesi Kur'an-ı Kerim okundu.

        Okunan Kur'an'ın ardından yapılan basın açıklamasında İsrail'in işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmesi gerektiğini belirten Memur-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yılmaz, "Mescid-i Aksa için kurulmuş olan İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere tüm uluslararası mekanizmalar, devletler, birlikler derhal bu işgal ve saldırılara son verecek tedbirleri almalıdır. Hangi amaçla kurulmuş, hangi görüşte olursa olsun tüm sivil toplum kuruluşları ve inisiyatif grupları Filistin halkıyla dayanışma içerisine girmeli ve eylemlerle, kampanyalarla onlara destek verilmelidir. Bizler; Kudüs'ün tamamen özgür olması, Mescid-i Aksa'nın ibadete açılması, ezanın Kudüs'ün her yerinde okunabilmesi, hapsedilen Filistinlilerin serbest bırakılması, Filistinlilere yönelik zulmün son bulması için Türkiye'nin dört bir yanında Filistin halkıyla dayanışma için özgür Kudüs için meydanlara iniyor, sokaklara çıkıyoruz. Herkesi de Kudüs sokaklarındaki mazlumların sesine ses katmak için bu eylemlere davet ediyoruz" dedi.

        (ŞU-SLH-Y)

        21.07.2017 15:48:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler