Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Değirmençay Barajı'nın sözleşmesi imzalandı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Mersin'in 30 kilometre kuzeybatısında Erçel Deresi üzerinde yapılacak olan Değirmençay Barajı'nın sözleşmesinin imzalandığını bildirdi. Acu, "Proje ile 31 bin 310 dekar zirai arazinin sulanması ve çevre yerleşimlerin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak" dedi.

        DSİ'den yapılan yazılı açıklamada, Mersin'in hasretle beklediği Değirmençay Barajı'nın sözleşmesinin imzalandığı müjdesi verildi.

        Açıklamaya göre, DSİ'de düzenlenen imza törenine, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, DSİ Barajlar ve HES Dairesi Başkanı Dinçer Aydoğan ve yüklenici firma yetkilileri katıldı. Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu olacak barajın temelden yüksekliği 110,50 metre, toplam dolgu hacmi de 4 milyon 323 bin 671 metreküp olarak planlandı.

        İmzaların atılmasının ardından konuşan Genel Müdür Acu, Değirmençay Barajı'nın, Mersin'in 30 kilometre kuzeybatısında yapılacağını belirtti. Acu, "Proje ile Erçel Deresi üzerinde, yüksek basınçlı borulu sulama sistemi ile 31 bin 310 dekar zirai arazinin sulanması ve çevre yerleşimlerin 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacı karşılanacak" ifadelerini kullandı.

        Mersin'in tarım alanında Türkiye'nin önde gelen kentlerinden biri olduğunu vurgulayan Acu, şöyle devam etti: "Sulama da tarımın olmazsa olmazlarından. Bu nedenle Mersin başta olmak üzere ülkemizin birçok noktasında barajlar ve sulama göletleri inşa ediyoruz. Bunlardan bir tanesi de Mersin'in en büyük barajı olma özelliğini taşıyacak Değirmençay Barajı'dır."

        Değirmençay Barajının bölge için çok büyük önem arz ettiğini dile getiren Acu, geçimin meyvecilikle sağlandığı Değirmençay'da sulanabilen tarım arazisinin artması ile yörenin çehresinin değişeceğini ve vatandaşların refah düzeyinin yükseleceğini söyledi. "Böylece vatandaşımız kazanacak vatandaşımız kazanınca da ülkemiz kazanacaktır" diyen Acu, öte yandan yöredeki yerleşim yerlerine memba kalitesinde içme suyu temin edilerek vatandaşın daha sağlıklı yaşamasına katkı sağlanacağının altını çizdi. Acu, "Bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan ve Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

        (KYM-Y)

        21.07.2017 16:02:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler