Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sivas'ta yeni kimlik kartına 76 bin kişi başvurdu

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında Sivas'ta son 6 ay içinde 76 bin 82 kişi yeni kimlik kartı için nüfus müdürlüklerine başvuru yaptı.

        Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında Sivas merkez ve bağlı ilçe nüfus müdürlüklerine son 6 ay içinde 76 bin 082 adet kimlik kartı başvurusu yapıldı. Başvurular internet sitesinden veya alo 199 numaralı çağrı merkezi aracılığıyla randevu alınarak veya randevusuz olarak nüfus müdürlüklerine yapılabiliyor. 15 yaş ve üzerindekilerin parmak izi alınmasından dolayı başvurularını şahsen yapmaları gerekiyor. Yeni kimlik kartı için işlem yapılabilmesi için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, askeri kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı belgelerden birisiyle, bu belgelerden herhangi birinin olmaması durumunda ise anne, baba ve çocukları gibi birinci dereceli yakınları ile birlikte bir adet biyometrik fotoğraf olması gerekiyor. Yeni kimlik kartı için 16 TL'de ücret alınıyor. Ağustos ayı sonunda fazla mesai sona ereceğinden vatandaşların kimlik kartı başvurusu için Nüfus Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor.

        (UY-Y-)

        21.07.2017 17:16:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler