Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kırşehir'de 29 din görevlisine hapis cezası

        Enderhan Öz

        KIRŞEHİR (İHA) - Kırşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 29 din görevlisinden 17'sine, 6 yıl 3 ay ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

        Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 3 tutuklu sanık ile tutuksuz yargılananlar ve avukatları katıldı. Sanıklar, iddianamede yer alan suçları kabul etmeyerek tahliye istedi.

        Mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 16 sanığa 6 yıl 3'er ay, telefonunda örgütün şifreli haberleşme programı ByLock tespit edilen bir sanığa ise 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, eksik belgeler nedeniyle 12 sanığın dosyasını tefrik ederek duruşmalarının sürmesini kararlaştırdı. Kararın onama süreci nedeniyle tutuklu sanıklardan Ş.Y., ve C.Ö.,'nün adli kontrolle tahliyesine karar verildi.

        (EÖ-SK)

        22.07.2017 09:03:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler